Brit Awards 2014: het beeldje

De Ierse hoedenmaker Philip Treacy heeft het awardbeeldje van de Brit Awards 2014 in een nieuw hoedje, ehh… jasje gestoken.

Ieder jaar schakelt de organisatie van de befaamde Brit Awards een bekende creatieveling in om met een blanco canvas van het Britannia-beeldje aan de slag te gaan. Na het gekleurde poldadotjasje van Damien Hirst in 2013, is het nu de beurt aan ‘mad hatter’ Philip Treacy om zijn ontwerpkunsten te showen. Het resultaat? Een zwart, punky beeldje met een gigantische hoed in de vorm van een disc.

 

Advertisement - Continue Reading Below

Treacy – wiens creaties geliefd zijn bij sterren als Lady Gaga, Madonna, Grace Jones en wijlen Isabella Blow – is de tweede modeontwerper die de award heeft ontworpen, en stapt daarmee in de voetsporen van Vivienne Westwood. De Britse ontwerpster gaf het beeldje in 2011 een make-over.

 

Philip Treacy’s werk is momenteel ook te bewonderen in de expositie Isabella Blow: Fashion Galore! in Londen >

 

Meest gelezen

PHILIP TREACY ♥ PUNK

Brit Awards voorzitter Christian Tattersfield laat weten dat de organisatie ‘thrilled’ is met Treacy en zijn werk. Zelf laat de hoedenmaker weten: ‘Music has always been my inspiration and I'm fortunate to have worked with some of the music industry's greatest artists. My inspiration for the trophy comes from a uniquely British genre of music, punk.’

 

Live kunnen we de mödische award op woensdag 19 februari bewonderen, dan worden de Brit Awards 2014 uitgereikt in de O2 Arena in Londen. Zowel Katy Perry als Arctic Monkeys zullen optreden tijdens de awardshow, zo werd vandaag bevestigd.

 

Katy Perry schakelde de hulp in van fotograaf Ryan McGinley voor de cover van haar nieuwe album Prism >