Miley 'Person of the Year'?

.

Meest gelezen

Miley Cyrus als TIME’s ‘Person of the Year’. Hoe briljant zou dat zijn?! Na Mark Zuckerberg in 2010, de ‘demonstrant’ in 2011 en Barack Obama in 2012, zou 2013 dan het jaar worden van een meisje in een berenpakje met knotjes op haar hoofd dat zichzelf de wereldkaart op getwerkt heeft.

 

Met haar tong op haar enkels.

 

Tegen het kruis van Robin Thicke aan.

 

Nogmaals: briljant!

 

Onmogelijk, hoor ik je roepen. Nou, nee, niet direct. Op dit moment staat Miley namelijk ver bovenaan in de online poll van het tijdschrift. Met 23,6 procent van de stemmen laat ze mensen als Edward Snowden, Poetin, Obama, Malala en zelfs de paus ver achter zich. 

Advertisement - Continue Reading Below

 

GOED OF SLECHT

Even een klein beetje achtergrond over de titel. TIME roept al decennialang in de laatste maand van het jaar iemand uit tot persoon van dat jaar. Deze ‘Person of the Year’ is niet per se iemand die goede of bijzondere dingen voor de wereld heeft gedaan. De titel is voor de ‘man of vrouw die het nieuws dat jaar het meest heeft beïnvloed’. Goed óf slecht (zo ging ie in 1938 naar Hitler...).

Meest gelezen

 

Wat je ook van Miley vindt, ze heeft het nieuws de afgelopen maanden vakkundig gedomineerd. En niet alleen die op de entertainmentsites. Ook bij de serieuze media werd volop over Miley gesproken.

 

Zo vroeg De Volkskrant zich af of ze misschien de nieuwe Madonna was (ik geloof dat het antwoord ‘nee’ was) en woonde ik onlangs nog een redelijk serieus debat bij over de vraag wat voor soort rolmodel Miley voor jonge meisjes is (het antwoord was ‘niet bijzonder invloedrijk’).

 

En als kers op de taart heeft de online versie van de Oxfard Dictonary het woord 'twerk' ook nog eens toegevoegd aan haar woordenlijst:

 

Twerk

Pronunciation: /twəːk/

verb

[no object] informal

  • dance to popular music in a sexually provocative manner involving thrusting hip movements and a low, squatting stance: just wait till they catch their daughters twerking to this song
  • twerk it girl, work it girl

Origin:

1990s: probably an alteration of work

 

GEHACKT?

Het is al met al dus niet heel gek dat TIME Miley op de lijst met genomineerden heeft gezet. Is het gek dat ze de poll lijkt te winnen? Als je er over nadenkt ook niet. Miley’s video voor Wrecking Ball werd in 24 uur zoveel bekeken dat het alle records brak. Waarom zou diezelfde Miley niet kunnen winnen? Zeker nu ze haar meer dan 15 miljoen volgers op Twitter heeft opgeroepen allemaal te stemmen.

 

Daarbij claimt een groepje hackers via website The Daily Dot dat ze de poll hebben gekraakt. Zij zeggen er alles aan te doen om Miley tot winnaar te hacken. Hun claim wordt tegengesproken door TIME, maar - waar of niet - het feit dat iedereen het nu over de poll heeft, vergroot Miley’s kansen alleen maar.        

 

TONG OP DE COVER?

Krijgen we dan op 11 december een TIME met de enorme tong van Miley op de cover? Ik zou het best cool vinden, maar ik denk het niet. Want ondanks de lezerspoll, kiezen uiteindelijk de redacteuren van TIME Magazine de echte ‘winnaar’. En aangezien zij meestal kiezen voor staatshoofden, groepen of iemand als Mark Zuckerberg, lijkt de kans heeeeeel klein dat ze voor Miley gaan. Helaas.

  

  

Zo verpest is Justin Bieber dus door die belachelijke supersterrenstatus waarmee hij nu al jaren leeft. >