Jonas-roddels

.

Meest gelezen

Is Joe Jonas stiekem drugsverslaafd en aandachtsgeil? Valt oudere broer Kevin Jonas eigenlijk op mannen of in ieder geval niet op zijn vrouw? En faket die laatste haar zwangerschap, nu al bijna negen maanden lang?

 

Over voormalig Disneyband de Jonas Brothers is de laatste tijd veel geschreven. Van de meest bizarre roddels (zie boven) en wilde speculaties over hun plotselinge break-up tot het deze week verschenen ‘eerlijke, eigen verhaal’ van middelste broer Joe over hoe zwaar en vreemd het was om op te groeien als Disneyster.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dat laatste verhaal heeft – uiteraard - nogal wat stof doen opwaaien. Mensen willen immers graag geloven dat de Disneymachine, de machine die al Britney, Miley, Lindsay en zelfs Ryan G. heeft uitgespuugd, niet deugt en jonge kinderen uitbuit.

 

Iets dat Joe Jonas in zijn interview met New York Magazine ook min of meer bevestigt met uitspraken als “We were just kids. That’s the reality. We were frightened little kids. So you got all this responsibility that’s foisted upon you and you’re expected to be perfect.” En “We went along with it at the time, because we thought Disney was our only real shot, and we were terrified that it could all be taken away from us at any moment.”.

Meest gelezen

 

Maar ondanks dit onthullende en openhartige interview – hij geeft onder andere ook toe dat zijn relatie met mede-Disneyster Demi Lovato hartstikke nep was en dat hij toen hij 17 was voor het eerst wiet rookte nadat diezelfde Demi en Miley Cyrus hem hadden aangemoedigd het eens te proberen – is dit bij lange na niet het meest opmerkelijke verhaal dat ik onlangs over de Jonas-broertjes las.

 

BABYBUMPKUSSENS

Die prijs gaat naar de schokkende onthulling die Blind Gossip laatst deed: de oudste Jonas en zijn vrouw faken hun zwangerschap. Yup, faken. Met speciale babybumpkussens en al. Al is dat niet eens het meest schokkende aan het verhaal. Faken, dat doet - als we de geruchten moeten geloven - iedere ster tegenwoordig immers. Nee, het ergste is dat het stel het feit dat er straks geen daadwerkelijke baby gaat komen, zal verdoezelen met een eveneens gefakete miskraam. En volgens Blind Gossip moet dit ergens binnen nu en haar uitgerekende datum in januari 'gebeuren'.

 

Waarom ze zoiets vreselijks zouden doen? Alles om de kijkcijfers voor hun realityshow – het stel heeft een realityshow - op te krikken en albumverkoop te stimuleren. En volgens Blind Gossip is het hele plan bij alle Jonas-familieleden bekend en werken ze er allemaal aan mee.

 

Is het waar? Ik hoop echt van niet.

 

Zoals ik al eerder zei, over de Jonas-broertjes gaan heel veel wilde verhalen. Zo is een van de meest hardnekkige Jonas-roddel - naast de bij een jongensband horende 'gay rumours' - dat Joe een zwaar drugsprobleem heeft, dat onlangs heeft geleid tot het klappen van de band. Maar zover ik weet is dat een keiharde en niet geverifieerde roddel.

 

BLIND ITEM

Het verhaal over de gefakete zwangerschap is daarin net iets anders, omdat Blind Gossip het niet als roddel brengt maar als keiharde waarheid. Want ondanks dat het voor het eerst op de site verscheen als een ‘blind item’ (ofwel een sappige roddel zonder namen) heeft Blind Gossip in september in een zogenaamde ‘exclusive’ uit de doeken gedaan dat het over Kevin en zijn vrouw gaat. Iets dat gossipsites niet snel doen om eventuele aanklachten te voorkomen. Vandaar ook dat de meeste andere opgeloste blind items op de Blind Gossip-site van bevestigde break-ups en scheidingen zijn.

 

Of het feit dat Blind Gossip een aanklacht durft te riskeren dit verhaal ook echt waar maakt, ik durf het niet te zeggen. Niet dat ik het niet durf te geloven overigens. Want dankzij de Heidi en Spencers van deze wereld weten we ondertussen dat realitysterren heel ver kunnen gaan voor de kijkcijfers. Maar zo ver?