Emma for president

De celebrity-liefdesdriehoek komt in verschillende vormen.

Meest gelezen

De celebrity-liefdesdriehoek komt in verschillende vormen. We kennen ‘m momenteel in de A-sterren variant van Angelina, Brad en Jennifer en in de D-sterren variant van LeAnn Rimes, haar man Eddie Cibrian en zijn ex Brandi Glanville.

 

Maar blijkbaar – en ik had geen idee – was er jaren geleden ook een Britse filmsterrenroyalty variant.

  

In 1989 trouwde Emma Thompson met acteur Kenneth Branagh (Gilderoy Lockhart voor de Harry Potter-fan en Sir Lawrence Olivier voor de My Week With Marilyn-kenner) in een wat je noemt bijzondere trouwjurk.

Advertisement - Continue Reading Below

 

De twee werden ‘Ken en Em’ genoemd en waren de Brangelina van de Britse acteerwereld. Tot ze in 1995 hun scheiding aankondigden. 

 

Volgens de officiële reden omdat ze door hun drukke werkschema uit elkaar gegroeid waren. Volgens de Britse tabloids omdat Branagh een affaire had met Helena Bonham Carter met wie hij in 1994 in Mary Shelley’s Frankenstein speelde. Saillant detail; Helena, Emma en Kenneth waren daarvoor alle drie bevriend.

Meest gelezen

 

Dit was, back in the day, uiteraard een gigantisch schandaal dat waarschijnlijk maandenlang door de Britse tabloids is uitgemolken. Maar ondanks dat Helena en Kenneth nog tot 1999 een relatie hebben gehad – en Emma nu al bijna 20 jaar gelukkig is met Greg Wise – hebben de drie betrokkenen zich jarenlang niet uitgesproken over de affaire.

 

AANDACHT

Een mooi contrast met de manier waarop onze huidige liefdesdriehoeken hun privésores hebben gebruikt en nog steeds gebruiken om aandacht te krijgen. Want volgens mij gaat er serieus geen dag voorbij waarop Brandi Glanville niet iets op Twitter roept over de vrouw die haar man afpakte, en andersom.

 

En al lijkt de BradAngJen-driehoek de laatste tijd wat uit elkaar gegroeid (eindelijk!), er zijn iets te veel momenten geweest waarop zij ‘toevallig’ op dezelfde dag grote aankondigingen deden om te beweren dat er vanuit beide teams niet enorm op elkaar werd gelet.

 

Maar bij Emma, Kenneth en Helena was dit dus niet het geval. Pas onlangs, bijna twee decennia na de breuk en de affaire, heeft Emma er voor de allereerste keer in een interview iets over gezegd.

 

FASHION-CHALLENGED

En nu is het natuurlijk al lang geleden en zijn de wonden ondertussen aardig geheeld, maar toch is dat wat ze zei behoorlijk classy.

 

Want in plaats van ook maar een beetje schuld bij de andere twee neer te leggen of zichzelf in de slachtofferrol te laten plaatsen, noemde Emma Helena een ‘wonderful woman’ en zei ze dat ze misschien denkt dat haar ex-man op hen alle twee is gevallen omdat ze op elkaar lijken, aangezien ze alle twee ‘een beetje gek en ietwat fashion-challenged zijn’. 'Perhaps that’s why Ken loved us both.'

 

Hoe ontzettend cool en stijlvol ben je dan? Emma Thompson for president!