Zó pak je die goede voornemens voor 2015 aan

Dit jaar is zo goed als voorbij en 2015 wordt natuurlijk veel, véél beter. En dit keer ga je je ook écht aan die goede voornemens houden. Toch?

Meest gelezen

Een nieuw jaar vraagt om een frisse start. En dus pennen we elk jaar weer vol goede moed een ellenlange lijst met goede voornemens neer die vervolgens alweer binnen een paar weken (lees: dagen, uren...) in de prullenbak verdwijnt. Klinkt bekend? Dat dachten we al. Maar, hoe pak je het dan wél aan? We doen enkele suggesties.

1: SPORTEN
> Niet doen: meteen een superdeluxe sportschoolabonnement voor een heel jaar afsluiten. Wees eerlijk, de kans dat je vanuit het niets opeens élke dag gaat sporten is gewoon heel, héél klein.

Advertisement - Continue Reading Below

> Wel doen: join #teamELLE! Gedeelde smart is immers halve smart. En als je al niet met ons mee wilt doen, tja, dan houdt het gewoon op. Maak vooral realistische afspraken met jezelf en houdt het leuk. Schrijf je bijvoorbeeld met een vriendin in voor groepslessen en zet je workouts net als je andere dagelijkse afspraken in je agenda.

2: AFVALLEN
> Niet doen: teveel waarde hechten aan het getal op de weegschaal. Focus je niet op het negatieve, want dan maak je het jezelf onnodig moeilijk. Oh, en we hoeven natuurlijk niet uit te leggen dat een crash dieet om die kerstkilo's snel kwijt te raken sowieso geen goed idee is.

Meest gelezen

> Wel doen: probeer je te focussen op een gezondere leefstijl én maak (net als hierboven) realistische afspraken. Zet kleine doelen voor jezelf, in plaats van in één klap te streven naar het beoogde eindresultaat en beloon jezelf als je die haalt.

Goed op weg: een après-Kerst detox >

3: DE WARE VINDEN
> Niet doen: wanhopig op zoek gaan. Dat werkt alleen maar averechts, echt waar. Laat de rom-com scenario's maar aan iemand anders over, gooi je eisenlijst uit het raam en laat het gewoon op je af komen.

> Wel doen: wil je een nieuwe man ontmoeten? Kijk dan eens op een nieuwe plek! Schrijf je in voor een cursus, ga eens naar een andere kroeg en durf ja te zeggen tegen de blind date die je vriendinnen je al zo lang proberen aan te smeren. Wie niet waagt, wie niet wint, niet waar?  

4: EEN NIEUWE GARDEROBE
> Niet doen: in één keer je hele hebben en houwen in de Zak van Max stoppen. Tuurlijk, wij zouden ook het liefst elke maand een gloedjenieuwe garderobe aanschaffen, maar zo werkt het helaas niet.

> Wel doen: doe alleen weg wat écht niet meer past, stuk is of je al jaren niet meer hebt gedragen. Blader door je favoriete ELLE's, kijk naar goed geklede celebs en bestudeer outfits die je aanspreken. Zoek vervolgens in je kast naar kleding die daarbij past en mix & match! En ja, je mag heus wel hier en daar de nodige aanvullingen shoppen.

Krijg vast de smaak te pakken met dé zomertrends voor 2015 >

5: SOCIAL MEDIA
> Niet doen: inderdaad, je zou ook eens een goed boek kunnen lezen, of sporten, of een taal leren in plaats van continu naar je smartphone loeren. Maar radicaal ergens mee stoppen is nooit (oké, bijna nooit) de oplossing.

> Wel doen: alles met mate. Probeer bijvoorbeeld je datalimiet omlaag te schroeven en geef je vrienden- en volgerslijst een opschoonbeurt. Simple as that.