Kate's kleine f#ck you!

Kate Winslet heeft drie kinderen bij drie verschillende mannen.

Meest gelezen

Kate Winslet heeft drie kinderen bij drie verschillende mannen. Ze trouwde vorig jaar voor de derde keer. Haar huidige man veranderde niet lang geleden zijn naam officieel in Ned RocknRoll

 

Persoonlijk neem ik haar alleen haar man met die idiote achternaam kwalijk. (Zou jij trouwen met een man die zijn achternaam in RocknRoll heeft veranderd?) Maar de Britse pers is vooral heel hard gevallen over het hele drie-kinderen-van-drie-vaders-gedeelte.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Om een voorbeeld te noemen: toen Kate in juni bekend maakte dat zij en man RocknRoll een kindje kregen, werd de actrice door een journaliste van de krant The Telegraph (niet eens een tabloid) tot ‘Calamity Kate’ gedoopt. Ofwel: rampzalige Kate.

 

Het relaas, waarin de journaliste Kate ‘tacky’ noemt en haar liefdesleven een ‘draaideur’, begint met Leonardo DiCaprio. De acteur krijgt van de schrijfster namelijk de schuld van Kate’s ‘messed up’ gezinsleven.

Meest gelezen

 

Niet omdat Leo de vader is – ‘dit keer niet’, zegt de schrijfster – maar omdat hij in zijn grote afscheidsscène in Titanic zegt dat Kate’s Rose moet blijven leven en veel kinderen moet maken.

 

Well, he missed one crucial detail; the dang dying fool only forgot to specify that they weren’t supposed to be by different fathers.’

 

Het artikel eindigt met het advies dat Kate haar derde kind maar beter niet de naam van haar derde man kan geven omdat er ‘waarschijnlijk eerdaags weer een nieuwe man zal komen om zijn plaats in te nemen’.

 

Ouch! Vooral omdat Kate’s tweede huwelijk met regisseur Sam Mendes – volgens de geruchten – is geklapt omdat hij een affaire had met zijn – volgens de geruchten – huidige vriendin Rebecca Hall.

 

WAARHEID

Niet heel gek dus dat Kate zich een paar weken na de geboorte van haar kind – dat de twijfelachtige naam Bear heeft meegekregen – uitspreekt over de nogal nare dingen die er zijn gezegd.

 

Toen de Britse Glamour haar naar de heftige reacties op haar derde zwangerschap vroeg, zei de actrice dat niemand het recht heeft andermans leven en keuzes te beoordelen omdat je nooit iemands ‘waarheid’ kent.

 

Vervolgens gaf ze de Britse pers nog een kleine f#ck you! mee:

 

'I’m really sorry to the nation’s press that I fell in love and got pregnant; I do apologize if you deem that irresponsible.'

 

NIET CHIQUE

Kate heeft natuurlijk gelijk. Al moet ik eerlijk toegeven dat ik er wellicht anders over had gedacht als het niet Kate Winslet maar Britney Spears was geweest (die verrassend genoeg nog steeds heel braaf maar twee koters op deze wereld heeft rondlopen!?). Als Britney een zoveelste kind bij een zoveelste man zou krijgen, dan zou ik dat waarschijnlijk niet heel chique vinden. Op z'n minst.

 

Maar Kate, met haar Britse accent, Oscars, leuke filmrollen en – bovenal – smaakvolle kledingstijl, moet blijkbaar meer doen om in mijn ogen niet meer chique te zijn. 

 

Trouwen met een man die zichzelf Ned RocknRoll noemt, was overigens kantje boord. Maar gelukkig deed ze in Glamour de geruststellende uitspraak dat ze nooit heeft overwogen om zichzelf of haar kind RocknRoll te noemen:

 

'Of course we're not going to call it RocknRoll. People might judge all they like, but I'm a fucking grown-up.'

 

Pfieuw! 

 

Ps. Ik zou het bijna vergeten, maar 2013 werd passend afgesloten in celebrityland met het huwelijk van Kaley Cuoco. Je weet wel, het blonde meisje van The Big Bang Theory dat ons afgelopen zomer nog probeerde wijs te maken dat ze met Superman Henry Cavill was in de grootste pr-mislukking van het jaar. Ze huwde haar man, die ze zes maanden kent, op oudjaarsavond in een roze jurk en zette vrijwel alles op Instagram. Kijk hier en geniet.