Welke instagramfilters zijn het meest flatteus? ELLE weet raad

Welke vraag je ook hebt, of het nu over beauty of over seks gaat, over stijl of over solliciteren, je kunt hem discreet stellen aan de onbeschroomde ervaringsdeskundigen van ELLE: chef mode Esther Coppoolse, beautyredacteur Stefanie Bottelier, hoofdredacteur Cécile Narinx en seksorakel Bep.

In ELLE én online behandelen we alle vragen die binnenkomen via de hELLEpdesk. Vandaag de prangende: ‘Welk Instagram-filter is het meest flatteus om selfies mee te maken?'

Stefanie: 'Goed, hier komt-ie, ELLE’s Instagram-selfiefiltergids: Valencia, Nashville en Mayfair zijn misschien wel de fijnste selfiefilters vanwege de warme temperatuur en lichte, maar niet onnatuurlijke, overbelichting. Amaro en Rise laten schaduwen die op eventuele ouderdom zouden kunnen duiden verdwijnen, evenals vlekjes, puistjes en andere ongein, maar pas op als de foto zelf al licht is, dan wordt het effect slap. X-pro verhoogt contrasten wat niet altijd handig is qua versterkte naso-labial folds en al krijgen kleuren wel een boost, de vergelijkbare Lo-Fi en Hefe zorgen vaak voor een flatteuzer effect. Van de twee zwart-witfilters geeft Inkwell meer scherpte dan Willow, dus het ligt aan het basismateriaal (je gezicht) welke het mooiste resultaat geeft.

Advertisement - Continue Reading Below

Ben je op zoek naar een retrogetinte romantische versie van jezelf, dan zijn Toaster en vooral Early Bird je selfiepartners. Met z’n koele, blauwige tint is Hudson niet ideaal voor een geflatteerd zelfportret, Sierra vervaagt te veel, alsof je deels bent uitgegumd, Sutro haalt juist allerlei ongenode gasten zoals aders en rimpels ongenaakbaar naar voren en 1977 vervlakt je gezicht. En dan Kelvin, we need to talk about Kelvin: dit filter heb je echt nergens voor nodig. Nooit.

Zien: schaamteloze celebrity selfies >