Hoe je een avond op hakken uitzingt? ELLE weet raad

Welke vraag je ook hebt, of het nu over beauty of over seks gaat, over stijl of over solliciteren, je kunt hem discreet stellen aan de onbeschroomde ervaringsdeskundigen van ELLE: chef mode Esther Coppoolse, beautyredacteur Stefanie Bottelier, hoofdredacteur Cécile Narinx en seksorakel Bep.

Vandaag de prangende: ‘Zijn er hoge hakken waarop het de hele avond vol te houden is? En waar koop ik die? Of ken jij trucs om het draagcomfort wat te rekken? Ik wil niet om tien uur al naast mijn schoenen dansen…'

 

Cécile: 'Hakken waar je het de hele avond op vol kunt houden, die moet je niet kopen maar uit je kast trekken, want ingelopen schoenen geven de minste problemen, zo simpel is dat. Wil je toch wat nieuws? Let erop dat de hak niet te hoog en te smal is, en dat de hak bij voorkeur een beetje terugloopt en dus midden onder de hak van de voet steunt. Mijn favoriete merken: Gucci, Marni, YSL en River Island. Puntige neuzen, hoe hip ook, zijn killers als je er lang op moet staan. Een klein plateautje (niet meer zo hip, wel praktisch) geeft extra steun en extra lengte, en je hakken lijken ook hoger dan ze gevoelsmatig zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

 

VOETINFARCT

Verder zitten open schoenen, mits niet te los, het lekkerst als je voeten lelijk opzwellen. Waar geen leer zit, kan er niks knellen nietwaar? Bedenk verder dat lakleer stugger is dan gewoon leer, dat Party Feet van Scholl echt werken, net als antiblarenstick van Compeed en dat stilstaan de grootste belasting geeft. Ga dus, als een voetinfarct nadert, fluks de dansvloer op. En schop als dansen niet meer lukt toch maar je hakken uit om barrevoets verder te fuiven. Kan jou het schelen, agge maar leut het.

 

Heb jij ook een brandende vraag? Mail hem vandaag nog met in de subjectregel het onderwerp (mode, relatie, seks, beauty, werk of algemeen) naar elle@hearst.nl. Of twitter #hellepdesk. Vragen worden desgewenst discreet en anoniem behandeld.

 

Fantastische feestschoenen onder de € 150 >