Uit de kunst: enter de gallerina's

Met Charlotte York (Sex and the City) zijn we wel bekend en Marnie Michaels (Girls) is voor velen ook geen vreemde. De twee hebben naast hun bruine haren meer gemeen: ze zijn allebei gallerina.

Gallewát? Gallerina, het stralende middelpunt van een galerie – het nieuwste decor voor dramaseries, blogs en boeken. In ELLE februari (nu in de winkel!) een uitgebreide reportage over dit nieuwe soort.

 

Want, staat er onder andere geschreven: ‘Galleries are the new hospitals’, zoals cultuurblog hyperallergic.com het eerder dit jaar verwoordde. Het ziekenhuis als de ideale tv-biotoop voor actie, intrige en McSteamy’s heeft concurrentie gekregen van galeries. En daarmee zijn gallerina’s – het woord is afgeleid van ballerina’s en duidt de meestal vrouwelijke assistent van de galerist aan – de nieuwe trauma-artsen. En zo’n gallerina ziet er dan ongeveer uit als in onderstaande video...

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dit droegen de Girls-actrices naar de premiere van cycle 3 >
 
Meer gallerina's in tv- en filmland: Brooke Meyers (The Break-Up), Sally (You Will Meet a Tall Dark Stranger), Hannah (Made of Honor), Beth Martin (When in Rome) en Mary Boone (Basquiat). Voor een kijkje in de keuken van een vijftal fraaie gallerina’s uit Nederland neem je dus ELLE februari ter hand.

 

Komt er een derde film? - Dit zijn de beste momenten uit SATC >