De backlash

Hathahate. Een klein jaartje geleden was het overal.

Meest gelezen

Hathahate. Een klein jaartje geleden was het overal. Haten op Anne Hathaway was het favoriete tijdverdrijf van het internet en zelfs de serieuzere entertainmentsite Hollywood.com probeerde het fenomeen te verklaren in het artikel ‘Why Does Everyone Hate Anne Hathaway?’.

 

Hollywood.com raadde Anne toen aan om zich even terug te trekken. “Laat de storm overwaaien, neem wat kinderen met je nieuwe man – want kinderen doen het altijd goed in Hollywood – en dan komt het vanzelf weer goed.”

Advertisement - Continue Reading Below

 

Een kind heeft ze in de tussentijd niet gekregen, maar het was maandenlang wel opvallend stil rondom Anne. Niet dat ze niet gefotografeerd is, maar op een klein rolletje in Don Jon na was ze verdwenen uit de bioscopen.

 

Nu blijkt dat de actrice dit heel bewust heeft gedaan: “My impression is that people needed a break from me”, zei ze afgelopen week op het Sundance filmfestival tegen Huffington Post.

Meest gelezen

 

En in een ander interview over haar nieuwe film Song One merkte ze op: “I don't want to bring up a sore subject or anything — I think my publicist is probably like 'No, no no' — but I had just taken a little bit of a beating from the Internet.”

 

Of de pauze lang genoeg was, moet nog blijken. Maar het zal zeker schelen dat Anne dit jaar niet genomineerd is voor een Oscar.  

 

JENNIFER-HAAT

Wat dat betreft heeft Jennifer Lawrence minder geluk. Want ja, zelfs J-Law die een jaar geleden niets fout kon doen (ze mocht van het Amerikaanse publiek zelfs een joint roken) leek - net als Anne vorige jaar - de laatste maanden op de zogenaamde ‘backlash’ af te stevenen. Er werd in december zelfs hardop getwijfeld of haar down to earth en sullige imago niet heel bewust gespeeld is.

 

Gelukkig lijkt het, ondanks dat Jennifer eerder deze maand haar DERDE Oscarnominatie kreeg, vooralsnog mee te vallen met de ‘Jennifer-haat’. Dit waarschijnlijk omdat niet zij, maar 12 Years a Slave-actrice Lupita Nyong'o op dit moment favoriet is om het beeldje voor beste vrouwelijke bijrol te winnen. Dat Jennifer dit niet erg lijkt te vinden, maakt haar uiteraard erg tof. Al kan het ook betekenen dat de actrice zelf ook doorheeft dat te veel succes en te veel prijzen winnen op zo’n jonge leeftijd, tegen haar kan gaan werken.

 

LORDE'S GEBOORTECERTIFICAAT

Een bizar idee natuurlijk, maar daarom niet minder waar. Eigenlijk houden we maar tot op zekere hoogte van succesvolle mensen. En zodra ze van hun troon donderen, moeten we daar stiekem om lachen. 

 

Voorbeeldje: Toen zangeres Lorde deze week twee Grammys mee naar huis mocht nemen, vroegen op Twitter een hoop mensen zich af of de Nieuw Zeelandse wel echt zo jong is als ze beweert. Een 17-jarige met zoveel succes, dat kan niet kloppen. Uiteindelijk kocht website The Hairpin voor $17,02 Lorde's geboortecertificaat om voor eens en altijd te bewijzen dat de zangers uit 1996 komt.

 

"At last, Lorde age truthers, the rumors can be put to rest: Lorde is not old, she is just more talented and successful than you were at 16 or perhaps than you ever will be", aldus de website treffend.