De grappen van George

.

Meest gelezen

Herinner je die ‘epische takedown’ nog die Vanity Fair gepland had voor Gwyneth Paltrow? Het magazine zou de meest schokkende onthullingen gaan doen over de actrice en haar vermeende affaires. De reden dat Gwyneth een mail uitstuurde naar al haar beroemde vrienden met de suggestie om het tijdschrift te boycotten...

Het lijkt er nu op dat die epische takedown nooit gaat plaatsvinden en – sterker nog – zelfs nooit gepland was.

Advertisement - Continue Reading Below

In het nieuwste nummer van Vanity Fair schrijft hoofdredacteur Graydon Carter over de ‘Gwyneth Paltrow Saga’. En wat blijkt na maanden speculeren, Carter heeft nooit gevraagd om een ‘epische takedown’, maar om een ‘gebalanceerd verhaal over Gwyneth en het feit dat mensen haar ofwel liefhebben ofwel haten’. Het was de media die, na die uitgelekte mail van een paniekerige Gwyneth, er een veel groter verhaal van heeft gemaakt.

Meest gelezen

Een storm in een glas water dus.

Teleurgesteld? Treur niet langer, want er is één briljant ding uit het hele gebeuren gekomen, en dat is de opmerking die George Clooney in onderstaand Vanity Fair-filmpje over Gwyneth en haar email maakt. Let vooral ook op Julia Roberts’ geschokte reactie:

 

Nu we het toch over George Clooney hebben, de Amerikaanse mediasite Vulture heeft een briljante tijdlijn gemaakt van alle grappen die George ooit met zijn vrienden en collega’s heeft uitgehaald. En die blijken niet alleen talrijk, maar ook briljant kinderachtig.

Een paar voorbeelden:

> In 1994 speelde George in ER. Een van de producenten van die serie was Steven Spielberg. Ieder jaar met kerst stuurde Spielberg de cast een cadeau. Dat jaar kregen ze een mobiele telefoon. Toen George en ER-collega Noah Wyle echter hoorden dat de cast van de Spielberg-film Always een veel groter cadeau had gekregen (een Mazda Miatas), overtuigde hij zijn collega om bedankkaartjes naar Spielberg te sturen met de tekst: 'Dear Steven, Thank you for the Miatacell phone.' Noah Wyle stuurde de kaart, George niet. Wyle heeft sindsdien nooit meer een cadeau van Spielberg gehad.

> Op de set van Ocean’s Twelve in 2004 had George er een handje van om potten met planten voor de deur van Julia Roberts' trailer te zetten zodat ze niet meer naar buiten kon.

> Tijdens een vlucht in 2007 gingen George en Brad Pitt een wedstrijdje wijndrinken aan met producent Jerry Weintraub. Terwijl Weintraub zichzelf in slaap dronk, dronken George en Brad water. Toen de producent eenmaal knock-out was, vulden ze zijn onderbroek met m&m’s.

> In 2005 heeft George twee weken lang statafels op zijn grasveld gezet. De paparazzi, die op scherp stond, heeft wekenlang gedacht dat George het huwelijk van Brad Pitt en Angeline Jolie ging hosten.

> Matt Damon probeerde vorig jaar af te vallen. Zonder dat hij er erg in had, liet George iedere zoveel dagen zijn broeken innemen. Matt begreep wekenlang niet hoe het kon dat hij ondanks zijn dieet, zoveel aankwam.

En zo gaat de lijst nog wel even door, van emmers water boven de hoteldeur van Julia Roberts tot bakken gravel in de koffers van Bill Murray. Mocht je dus nog een leuke besteding voor de vrijdagmiddag zoeken, lees hier de volledige tijdlijn van Vulture.