Wát is er aan de hand met Shia LaBeouf?

Met een zak over je hoofd op de rode loper verschijnen; Shia LaBeouf deed het.

Meest gelezen

Waarom? Dat weet eigenlijk niemand. Shia beweert dat-ie niet meer beroemd wil zijn, maar dat klinkt nogal tegenstrijdig als je juist de aandacht trekt met een papieren zak. En dat terwijl we zo’n fan zijn van zijn diepbruine ogen en golvende donkere manen. Het is een schande.

METHOD ACTING?
Oké, Shia is dus best wel gek aan het doen. Wij gokken dat dit is ingezet rond 2012, tijdens het maken van de film Lawless. Zijn tegenspeelster Mia Wasikowska verklaarde dat de acteur toen zo opging in zijn getergde rol (method acting to the max zeg maar), dat ze er enorm bang van werd. Ook buiten de set.

Advertisement - Continue Reading Below

Tel daar de veelbesproken (seks)film Nymphomaniac van Lars von Trier bij op – waarvoor Shia de regisseur tijdens de auditieronde naaktfoto’s van zichzelf stuurde – en de controverse rondom de 27-jarige acteur – oh jee, de gevreesde leeftijd in Hollywood – is compleet.

Leonardo DiCaprio heeft ook geen moeite met naaktheid op het witte doek >

DIEPTEPUNT
Afgelopen december was daar echter Shia’s dieptepunt toen hij een korte film op internet zette, waarna striptekenaar Dan Clowes hem betichtte van plagiaat. De acteur excuseerde zich obsessief vaak via Twitter en huurde een reclamevliegtuig in om ‘I am Sorry Dan Clowes’ in de lucht boven Hollywood te schrijven.

Meest gelezen

I AM NOT FAMOUS ANYMORE
Daarna liet-ie op zijn twitterpagina weten dat hij niet meer bekend wilde zijn. Dit zet hij voort door dagelijks ‘I am not famous anymore’ te twitteren en nu dus tijdens het Berlijn Film Fesitval met een papieren zak met dezelfde woorden voor de perscamera’s te verschijnen.

Tijdens de persconferentie van het filmfestival zorgde Shia ook voor gefronsde wenkbrauwen toen-ie op de eerste vraag over het tweede deel van Nymphomaniac als antwoord de haiku ‘the seagulls follow the trawler because they believe sardines will fall out of them’ opzegde en wegliep.

De val van een briljante acteur, en dat al zo jong. Laten we hopen dat Shia LaBeouf snel weer bij zinnen komt.