Andrew de diva?

.

Meest gelezen

‘Kankerpatiëntje in tranen’ kopt Telegraaf Privé boven een bericht waarin Andrew Garfield van ‘divagedrag’ wordt beschuldigd. 'Door het divagedrag van 'Spider-man' Andrew Garfield viel de grote wens van een vijfjarig kankerpatiëntje in duigen,' aldus de krant.

Wat is er – volgens Telegraaf – gebeurd?

Tijdens de Oscars-ceremonie afgelopen zondag zou Andrew in zijn Spider-man-pak Batkid eren. Mocht je Batkid niet kennen: Batkid is Miles van 5, die in november dankzij Make a Wish een dag lang als Batkid San Francisco van de badguys mocht redden (bekijk de hartverwarmende beelden hier). Maar het hele Oscarssegment werd geschrapt omdat Andrew, aldus het bericht, ‘de teksten die hij uit moest spreken reuze stom vond en dus zijn eigen tekst bedacht’ waarna hij uit zijn dak ging en nog weigerde om mee te werken.

Advertisement - Continue Reading Below

Iedereen was teleurgesteld, Batkid in tranen, opschudding alom.

Is het waar? Is Andrew Garfield een diva? De geweldige Andrew Garfield, Spider-man en vriend van evenzo leuke Emma Stone. Díe Andrew Garfield?

Nee. Verre van zelfs. Maar daarover later meer.

Eerst dat bericht op de Telegraaf-site, dat er nog steeds staat. Onveranderd. Ondanks dat het originele bericht, dat van Page Six kwam, al is tegengesproken en genuanceerd door de familie van Miles, de organisatie van Oscars én het team van Andrew.

Meest gelezen

Dat neemt niet weg dat iedereen die enkel dit berichtje voorbij ziet komen, zal denken dat Andrew Garfield eigenlijk een eikel is. Het is een mooi voorbeeld van hoe foute informatie, en in dit geval zelfs vreselijke gossip, al snel waarheid wordt. Want ook al weet iedereen dat een bron als Privé best met een korrel zout genomen mag worden, dan nog klinkt het bericht té gedetailleerd om niet op z’n minst een kern van waarheid te bevatten.

Zo snel kan je imago dus naar de knoppen gaan.

SEGMENT GESCHRAPT
Wat is er nu echt gebeurd?

Andrew werkte samen met de organisatie van de Oscars aan een segment om de kleine Miles te eren. Het segment werd op zaterdag geoefend en had iedereen zelfs tot tranen toe geroerd. Toch werd het ergens op zaterdagavond/zondagochtend geschrapt, volgens de Academy omdat het logistiek niet werkte in de liveshow. 

Tijdens de ceremonie op zondag was Andrew afwezig. De volgende dag werd Batkid door de producenten van de Oscars op een tripje Disneyland getrakteerd.

Nu blijft Richard Johnson van Page Six, die ook het originele verhaal de wereld in bracht, beweren dat het Andrew degene is die roet in het eten heeft gegooid. Volgens zijn bron hadden de producenten Andrew gevraagd het segment te herschrijven en weigerde de acteur dit, waarna hij dus als een verwend nest het podium afstormde.

Dit wordt echter keihard tegengesproken door een vertegenwoordiger van de acteur – volgens hem waren Andrew en Miles ‘equally upset’ toen ze werden geschrapt en hoorde Andrew uren na de repetitie pas via mail dat het segment niet bij de ‘toon van de show paste’. Van het podium stormen was dus niet eens een optie.

Welke van de twee verhalen is waar?

MINI-CEREMONIE
Iedereen (behalve Page Six) lijkt ondertussen te geloven dat de laatste versie dichter bij de waarheid ligt. Niet alleen omdat Andrew bekend staat als een goede gast, maar ook omdat hij op maandag naar Disneyland is gereden om een mini-Oscarsceremonie te leiden in Miles’ hotelkamer. Daar is zelfs een zeer schattige foto van.

Nu kun je denken dat het tripje naar Disneyland een publiciteitsstunt was. Maar als dat zo was, dan hadden we daar niet pas over gehoord ná de enorme ophef. Nope, dan hadden we de ceremonie kunnen volgen, live, via Twitter, as it happened. Het lijkt er eerder op dat Andrew, die niet eens een agent schijnt te hebben, zich genoodzaakt zag te reageren op alle negatieve en onware berichten.

IETS ANDERS AAN DE HAND?
Ondanks de opheldering vraagt iedereen zich toch nog steeds af waarom Andrew niet bij de Oscars was. Heeft hij het uit solidariteit met Batkid afgezegd?

Misschien. Al lijkt het er op dat zijn afzegging meer met persoonlijke redenen te maken heeft. Andrew en Emma zouden namelijk samen bij de Oscars aanwezig zijn, maar ook zij was er niet. Ze werd dat weekend wel gespot in Scottsdale, waar haar familie woont, en zag er volgens mensen op Twitter bleek en teruggetrokken uit. Nu schijnt haar moeder ziek te zijn geweest dus speculeert men dat er wellicht meer aan de hand was dan alleen het geschrapte Batkid segment.

Laten we hopen van niet...