Wie-o-wie is de nieuwe bewoner van Beckingham Palace?

Geveild! Het voormalige stulpje van de Beckhams – in de volksmond Beckingham Palace – kent een nieuwe eigenaar.

Even een terugblik: familie Beckham resideerde sinds 1999 in Beckingham Palace, gelegen in het pittoreske Engelse Hertfordshire, tot pa Beckham in 2007 wegens de voetballerij met het gezin naar de Verenigde Staten vertrok. Vier jaar later realiseerde het gezelschap zich dat het aantal costs per visit van het Beckingham Palace wel erg hoog begon te liggen en dus ging het paleis in 2010 onder de hamer (incluis de hele Beckham-inboedel).
  
VERZEKERINGSMAGNAAT
De koper is de 52-jarige Neil Utley en hij telde er ruim 13,5 miljoen euro voor neer. Een stuk minder dan de in 2010 geschatte verkoopprijs van 21,5 miljoen – zelfs de Beckhams dealen dus met zaken als economische crises. Utley, multimiljonair en slimme verzekeringsondernemer, kent een (nog recente) vlek op zijn blazoen: vorig jaar gaf hij voor het gerecht toe zich ‘schadelijk te hebben gedragen’ tijdens zijn leidinggevende positie bij Londense verzekeringsfirma Equity Red Star, waar hij – na het betalen van een boete – vertrok.
  
Waarom dan een deal met dit discutabele heerschap? Nu ja, de Beckhams zagen hun ex-pand graag gevrijwaard van sensatiekopers die zouden cashen door van het pand een soort open huis te maken voor Beckham-fans. Met Utley is de overeenstemming bereikt dat het huis strikt en alleen voor privé-gebruik is.
  
VOETBALVELD INBEGREPEN
Bij de 13,5 miljoen euro inbegrepen: een voetbalveld (hoe kan het anders), een (nep)tafereel van historische ruïnes, een studio, een indoor zwembad, een snookerkamer en een privé-gym. De Beckhams zélf sprokkelden ruim 53 miljoen euro bij elkaar voor een centraal gelegen optrekje in Londen met Chanel-feel
  
Ha, het is officieel! Rihanna en Drake zijn een koppel >

Advertisement - Continue Reading Below