Hit van de dag: de #stemfie

Het mag vandaag, een heuse selfie maken terwijl je in het stemhokje staat.

#STEMFIE
Dus richt menig stemmer de camera du moment op zichzelf terwijl ze met het rode potlood een rondje inkleuren. De #stemfie – best lekker verzonnen – is duidelijk een hit en Ronald Plasterk heeft ’t nieuwe fenomeen zelfs al uitgeroepen tot woord van de dag. Of het echter gaat helpen om meer mensen naar die bussen te krijgen of dat het juist afschrikt – het zorgt immers toch weer voor extra druk (wát trek ik aan? Zit m’n mascara nog goed?! Wat is er mis met deze belichting?!!) –, da’s nog even afwachten.

Advertisement - Continue Reading Below

EEN KLEINE HANDLEIDING
Dat zo’n stemfie dan ook niet zonder enige slag of stoot gaat hadden we dus al kunnen raden. Aardig wat (veelal ‘oudere’) stemmers hebben ’t nog niet helemaal in de vingers en laten een ander de #stemfie maken terwijl ze bij het stembureau zijn. Nee mensen, dat heet dus gewoon een foto. Het gaat hier echt om een selfie.

Zorg verder voor een flatteuze hoek (ietwat van boven genomen en met je hoofd lichtjes gedraaid) en blijf ver, héél ver, uit de buurt van de duckface. Instagramgebruikers gooien als finishing touch uiteraard nog even een fraai filtertje over de #stemfie. Check? Nou hops, dat hok in met die camera.   

Even wat hulp nodig voor je opweg gaat? Hoe je de perfecte selfie tijdens het stemmen maakt lees je hier >