Wat hebben Stella McCartney, Angelina Jolie én Disney met elkaar te maken?

Toch jammer dat we allang kind af zijn, want Stella McCartney kruipt achter de tekentafel voor een kindercollectie – in samenwerking met Disney. Jaha: Stella McCartney én Disney.

Meest gelezen

Stella McCartney was óók ooit maar gewoon een kind dat heur uren het liefst voor de beeldbuis sleet met een verse Disney-kraker. ‘Ik was, net als mijn moeder overigens, enorm fan van Disney. Net zoals zo veel kinderen heb ik alle Disney-films gezien,’ aldus Stella McCartney aan WWD. Als het mediaconglomeraat je dan vraagt om een kindercollectie voor Disneys nieuwe prent Maleficent te maken, dan zeg je dus natuurlijk geen nee.
 
ANGELINA JOLIE
En zéker niet als Angelina Jolie daar toevallig ook een titelrol in vervult. ‘Toen de gelegenheid zich voordeed en Angelina Jolie me uitnodigde om de filmset te bezoeken, hoefde ik geen seconde na te denken.’ Het is overigens niet de eerste keer dat de kruisbestuiving tussen Stella McCartney en Disney plaatsvindt. Eerder ontwierp McCartney al een sieradenlijn voor Tim Burtons Alice in Wonderland en verwerkte ze Disney-figuren in haar herfst/winter-campagne van 2009.
 
Ook MAC collaboreert met Maleficent >
 
ONLINE TE KOOP
Afijn, de details: Maleficent is een moderne verfilming van Doornroosje, waarin Angelina Jolie de rol van slechte heks Maleficent op zich neemt, dochter Vivienne Jolie-Pitt de jonge prinses Aurora vertolkt en Elle Fanning schittert als de oudere Aurora. Stella McCartneys kindercollectie, voor jongens en meisjes van vier tot veertien, zal eind april in de online schappen liggen. Prijzen variëren van € 55 tot € 135 euro.

Advertisement - Continue Reading Below

Check de trailer van Maleficent in ieder geval alvast hier.

Ook Sofia Coppola werkt aan nieuw Disney-materiaal >