De week van de anonieme PA en Francogate

Er zijn twee dingen die het internet op dit moment bezighouden.

Meest gelezen

Er zijn twee dingen die het internet op dit moment bezighouden. James Franco en zijn creepy poging om een 17-jarig meisje op Instagram te verleiden. En de ware identiteit van de Hollywood-ster uit het I Was a Hollywood Personal Assistent-verhaal dat sinds woensdag over het net gaat.

DE ANONIEME PA
Om te beginnen met de laatste, mocht je het verhaal nog niet hebben gelezen, het is het relaas van voormalige personal assistant van een vrouwelijke Hollywood-ster. Een ‘household name’, aldus website The Cut dat het artikel publiceerde. De PA vertelt, anoniem, over de absurde dingen die ze voor de actrice moest doen.

Advertisement - Continue Reading Below

De ergste dingen. Ze moest een van de vriendjes van de actrice (tevens een bekende acteur) dumpen: 'I'm sort of seeing somebody else. Could you just tell him to back off and leave me alone?' En ze heeft zonder het te weten drugs meegesmokkeld in een vliegtuig: 'Once when we went to a film festival, I flew out early so I could lay out the clothes she would wear. When she got in, she was like, "Did you get my stuff?" What stuff? "Oh, I put some stuff in your bag.”'

Meest gelezen

Het verhaal, dat leest als een Devil Wear’s Prada met meer seks, is ondertussen keihard viral gegaan en iedereen probeert te achterhalen wie de ‘household name’ is. Het is als een blind item waar het hele web aan meedoet. Veel hints zijn er alleen niet. Eigenlijk alleen dat het een vrouw is en ze, op dat moment, een kind had.

Veel gegokt wordt Kate Hudson. Nu – nog steeds ondanks alle geruchten – samen met Matthew Bellamy met wie ze haar tweede kind kreeg, maar daarvoor jarenlang single. De acteur wiens hart ze door haar assistent liet breken, zou dan Owen Wilson zijn.

Een andere, terugkomende gok is January Jones. Ook single en ook moeder van een kind. Maar ook Charlize Theron, Reese Witherspoon en Sandra Bullock zijn al voorbijgekomen. Alleen de laatste zou mij persoonlijk enorm tegenvallen. Bij de rest kan ik het me prima voorstellen.

Weten zullen we het vrees ik nooit. De assistente heeft waarschijnlijk een geheimhoudingscontract getekend en ook The Cut zal een rechtszaak willen voorkomen en de naam dus nooit onthullen. Een leuk inkijkje in het waarschijnlijk redelijk normale leven van een Hollywood PA is het in ieder geval wel.

FRANCOGATE
Dan het tweede verhaal dat de wereld op dit moment bezighoudt. James Franco die op Instagram een meisje van 17 heeft proberen te verleiden. En dat is niet eens een roddel of gerucht, maar wáár. Het Schotse meisje, dat uiteindelijk niet op zijn aanbod om een hotelkamer te nemen is ingegaan, zette het bewijs online:

 

 

 

Behalve héél creepy – ‘you’re 18?’ ‘who are you with?’ ‘do you have a bf?’ – is ‘Francogate’, zoals onze collega’s bij ELLE US het noemen, een mooi voorbeeld van hoe social media de afstand tussen Hollywood-sterren en de normale mens heeft verkleind.

Vroeger kon je als fan alleen maar dromen dat je je idool ooit in het echt zou tegenkomen. En zelfs de fans die – zoals het James Franco-meisje – een jaar of tien geleden een ster opwachtten na een optreden, konden meestal niet meer doen dan gillen, een handtekening vragen en een foto maken.

Tegenwoordig maak je als fan een filmpje van jezelf met de ster, vraagt de ster de fan hem te taggen en krijg de fan – in het geval van het James Franco-meisje – een persoonlijk berichtje van de ster met de vraag of hij een hotelkamer moet boeken. Bizar.

James Franco heeft overigens niets ‘fout’ gedaan. In New York is de leeftijd waarop je seks mag hebben 17 jaar. De acteur heeft alleen laten zien wat voor een enorme sleeze hij blijkbaar is.

Tenzij het hele voorval een stunt is. Een manier op zijn nieuwe film Palo Alto te promoten. Een film waarin hij (toeval?) een vele jaren jongere studente verleidt. Het is en blijft James Franco, de man die zijn hele leven ziet als een kunstwerk, dus dit zou best bij hem passen. Al klinkt jonge, blonde chickies versieren met je sterrenstatus ook als James Franco...

Palo Alto komt 9 mei in de VS uit. Mocht het een stunt zijn, dan weten we het dus snel. Mocht het geen stunt zijn, dan blijkt maar weer: there’s no such thing as bad publicity. Voor Francogate had nog niemand het over zijn aankomende film.