MTV Movie Awards 2014: de winnaars

De enige awardshow waarbij ze een prijs uitreiken voor Best Shirtless Performance: gisteren werden de MTV Movie Awards weer gehouden.

Met de Oscars alweer even achter de rug, vierde MTV gisteren zijn jaarlijkse filmfeestje. En dat het immer een feestje is moge duidelijk zijn. Van te gekke muzikale optredens tot acteurs die hun shirt uittrekken (Zac Efron showde zijn wasbord dit keer); hier wil je gewoon bij zijn.

THE  HUNGER GAMES SCOORT
Grote winnaar tijdens de show – waarbij het publiek mag stemmen wie er met het befaamde popcorn-beeldje naar huis gaat – werd het tweede deel van The Hunger Games: Catching Fire. Zowel de award voor beste vrouwelijke hoofdrol (Jennifer Lawrence) als voor beste mannelijke hoofdrol (Josh Hutcherson) ging naar de succesvolle boekverfilming. Ook wonnen ze de belangrijkste prijs van de avond: beste film van het jaar.

Advertisement - Continue Reading Below

BESTE ZOEN
Maar bij de filmprijzen van MTV gaat het vooral om de categorieën die je nergens anders ziet. Zo ging de Best Kiss-award naar Will Poulter, Jennifer Aniston en Emma Roberts in We're The Millers (juist, dit was een three way-zoen) en mocht Zac Efron (uiteraard shirtloos) de prijs voor Best Shirtless Perfomance (in That Awkward Moment) ophalen.

De award voor beste schurk ging naar Mila Kunis – die voor het eerst haar baby bump écht showde – in Oz The Great And Powerful en het beste muzikale moment in een film ging naar de Backstreet Boys die een hilarisch gastoptreden gaven in de komedie This Is the End. Ook Rihanna won een award – beste cameo in een film – voor This Is the End.

Ook op de rode loper van de MTV Movie Awards 2014 was het één groot feest. Kijk snel mee naar de mooiste oufits >

LEO & MARK
De prijs voor #WTF Moment ging naar Leonardo DiCaprio in The Wolf of Wall Street en Mark Wahlberg mocht de Generation Award meenemen voor zijn gehele oeuvre.

Bekijk hier de hele lijst MTV Movie Awards-winnaars >