Pappyland

.

Meest gelezen

Het meest schokkende aan dit (fijne) Rolling Stone-verhaal over de Amerikaanse paparazzi? Dat een foto van realityster Kylie Jenner tien keer zoveel oplevert dan een foto van filmster Mark Walhberg. En dat Kim Kardashian de 'Jackie O van deze generatie' is...

En ja, ik weet dat dit helemaal geen schokkende informatie meer moet zijn. Kim K. - de vrouw die bij mijn weten nog steeds het meest beroemd is vanwege haar sekstape, haar huwelijk dat in recordtempo weer voorbij was en de man met wie ze binnenkort gaat trouwen – wist zelfs de cover van de Amerikaanse Vogue binnen te slepen. Iets dat Victoria Beckham - ooit wereldwijd succesvol (ahum) zangeres, ondertussen gevestigde naam in de modewereld – nog steeds niet is gelukt. 

Advertisement - Continue Reading Below

Neemt niet weg dat ik het, als je het zo zwart op wit ziet staan, altijd een beetje pijnlijk vind. Een realityster die meer waard is dan een filmster. Want wat gebeurt er in het Rolling Stone-artikel? Vlad, de paparazzo die twee weken lang door het tijdschrift wordt gevolgd, besluit Mark Walhberg – geprezen filmster en lead in de film die op dat moment bovenaan de Amerikaanse box-office prijkt – te laten schieten omdat Kylie Jenner – zusjes van – bij paparazzzi hotspot Urth Caffé is.

Meest gelezen

"He takes a left and heads for Beverly Hills, where he heard from Dominic that Mark Wahlberg is walking around in a sharp suit. Wahlberg's Lone Survivor is the number-one film in the country, so it's a no-brainer. But as he heads down Melrose, he sees a crowd of paps gathered outside the Urth Caffé, a trendy health-food restaurant. He jumps out, and the paps whisper Kylie Jenner is on her way. She is the half-sister of Kim Kardashian, which seems slightly less on the fame scale than a movie star, but not in the pap marketplace, where 42-year-old Wahlberg is ancient. "Fuck Mark Wahlberg," shouts Vlad as he joins a scrum. "This is worth 10 times that."

MUST READ
Het Rolling Stone-artikel is een must read voor iedereen die weleens blijft hangen bij paparazzifoto’s. Het is een mooi inkijkje in de idiote wereld die schuil gaat achter de foto’s. Een wereld met redelijk gestoorde fotografen die als een soort cowboys in auto’s door het Wilde Westen dat Hollywood heet scheuren. En met celebrities die roepen deze fotografen te haten, maar ze vervolgens wel gebruiken voor eigen doeleinden.

En dat doen ze bijna allemaal. Zelfs Angelina en Brad

Zo heeft, aldus het artikel, Angelina jaren geleden haar imago met hulp van de paparazzi wat opgepoetst. De actrice was op dat moment vooral bekend vanwege Billy Bob Thorntons bloed dat ze aan een ketting om haar nek droeg en het feit dat ze haar broer had gezoend tijdens de Oscars. Nadat ze Maddox had geadopteerd liet ze zichzelf met de peuter fotograferen door een door haar goedgekeurde paparazzo. Dankzij deze foto's kon ze in de ogen van het publiek de stap van ‘troubled goth to responsible adult’ maken. Ook haar relatie met Brad heeft ze met behulp van een fotograaf bevestigd en wereldkundig gemaakt:

“After she started dating Brad Pitt, it was leaked to a photo agency that they would be taking their first big vacation at Kenya’s Diani Beach, not exactly a pap hangout. The pictures rocked the tabloid world. (Now the couple are among the toughest celebs to snap, vacationing where paps can’t get to without an AmEx black card and a helicopter.)”

PAPPYLAND
Wie een beetje thuis is in de celebcultuur, weet natuurlijk al lang dat fotografen gebeld worden en zal niet heel erg geschokt zijn door de onthullingen die het artikel doet. Al vond ik het nog steeds leuk om te lezen.

Ook omdat ik bijvoorbeeld nog niet wist dat er een gedeelte in Beverly Hills en West Hollywood is dat Pappyland wordt genoemd. Een land waar “the stars’ makeup is always perfect and their kids are freshly scrubbed and immaculate in brightly colored clothes.”

Ook een bizar feitje. Bij Mr. Bones Pumpkin Patch in West Hollywood, daar waar iedere Halloween weer tientallen sterren met hun kinderen rondlopen om een pompoen uit te zoeken, is een speciaal plekje ingericht voor de paparazzifotografen. Een speciaal plekje! Mocht je komende Halloween dus weer van dit soort foto’s tegenkomen, dan weet je dat de celebrity in kwestie niet door iemand met een long lens camera vanuit de bosjes is gefotografeerd maar gewoon keihard zijn of haar kind aan het pimpen is voor een beetje goede PR. 

Ondertussen zijn er al zo’n 35.000 foto’s van opgedofte ouders met hun kinderen op dit veldje met pompoenen genomen. Saillant detail: Halle Berry heeft haar dochtertje daar ook vaker mee naar toe genomen – dezelfde Halle die zo ageerde tegen fotografen die haar kind fotografeerden....

Het is een gekke wereld, dat Pappyland.   

Lees het hele artikel hier.