Bevestigd: heroïne speelde een rol bij de dood van Peaches

Update: De lijkschouwer heeft net vanuit het Britse Kent laten weten dat ze inderdaad heroïne hebben aangetroffen in het lichaam van Peaches Geldof.

Het is volgens zijn rapport ‘zeer waarschijnlijk’ dat de drug heeft bijgedragen aan haar dood. Hoofd van de politie, Paul Fotheringham, liet vandaag wel weten dat de lijkschouwing nog steeds niet helemaal rond is en dat de definitieve doosoorzaak op 23 juli bekend wordt gemaakt. Wel zegt ook hij: ‘Recent use of heroin and the levels identified were likely to have played a role in her death.

Advertisement - Continue Reading Below

TRAGISCH
Ook werd net bekend dat de 25-jarige Peaches is gevonden door haar man Thomas Cohen, die al vier dagen niet thuis was geweest. Donderdag nam de zanger hun twee zoontjes mee naar zijn ouders, waar ze bleven logeren. Op zondagavond bracht de vader van Thomas, Keith Cohen, hun jongste zoontje Phaedra naar Peaches en ging zelf na een half uurtje weer naar huis. Het laatste contact met Peaches was rond acht uur 's avonds over de telefoon.

Meest gelezen

Toen Thomas maandagmorgen zijn vrouw niet kon bereiken reed hij samen met moeder Sue en zoon Astala naar hun gezamenlijke huis. Daar vond hij Peaches in de logeerkamer. Ze hing over de rand van het bed en de zanger dacht eerst dat ze sliep. Toen hij merkte dat dit niet het geval was ging-ie naarstig op zoek naar hun jongste zoontje Phaedra en vroeg zijn moeder om het alarmnummer te bellen.

Op Tweede Paasdag werd Peaches Geldof begraven in het bijzijn van vrienden en familie.