De Beygency

De Beygency heeft deze week overuren gedraaid.

Meest gelezen

De Beygency heeft deze week overuren gedraaid. En met verbluffend resultaat. Ik kan niet anders zeggen.

Maandagmiddag keek de wereld nog met open mond en ingehouden adem naar een security video uit de lift van het Standard Hotel. Drie geluidloze minuten die het zorgvuldig opgebouwde kaartenhuis van de Carter familie in één klap omver bliezen. Althans, zo leek het...

Want het is nog geen weekend, en het ‘incident’ is alweer zo goed als onder het vloerkleed geveegd. Zelfs deze site beloofde vanochtend al klaar te zijn met liftgate en zich weer op belangrijkere zaken te gaan storten.

Advertisement - Continue Reading Below

Dat is wat je damage control noemt. En op alle vlakken. Want niet alleen media en lezers zijn bespeeld (iets dat dagelijkse kost voor ze is, dus niet zo moeilijk), de Beygency heeft naar het schijnt ook Solange weer in het gareel weten te krijgen. Wat een stuk lastiger was...

PLAY BY PLAY
Want wat gebeurde er deze week allemaal nadat de video werd gelekt? Een kleine play by play van zetten:

Zet 1. Enkele uren nadat de video van de niet chique, eenzijdige vechtpartij in de lift op TMZ verscheen en internet tijdelijk overbelastte, verschijnen Beyoncé en man Jay Z courtside bij een wedstrijd van de Brooklyn Nets. Perfect gekapt, breed glimlachend en verliefd.

Meest gelezen

De boodschap? Wij zijn goed.

Zet 2. Dinsdag duiken er verhalen op dat Jay Z en zijn schoonzus Solange – ofwel de vrouw die hem een weekje eerder als een razende gek heeft aangevallen – die ochtend zijn gespot terwijl ze SAMEN in een New Yorks warenhuis juwelen aan het shoppen zijn.

De boodschap? Naar de media: Ook Jay en Solange hebben het weer bijgelegd. Naar Solange: Wij vergeven het je, zoek maar iets mooist uit.  

Zet 3. Ondanks meerdere ooggetuigen, ontkent Solange’s woordvoerder het bezoekje naar de juwelier. Hij claimt dat de zangeres niet in New York was.

De boodschap? Van Solange naar Jay en Bey: Dank voor het goedmakertje maar ik weet nog niet zeker of ik jullie spel weer mee wil spelen.

Zet 4. Solange maakt nog een statement. Ditmaal door meerdere foto’s van Beyoncé van haar Instagram te verwijderen.

De boodschap? Zie 3.

Zet 5. Als reactie op de grote schoonmaak van Solange, overlaadt Beyoncé woensdag haar eigen 12 miljoen Instagramvolgers juist met meerdere superschattige foto’s van haarzelf en zuslief.

De boodschap? Naar de media: Beyoncé en Solange zijn oké. Naar Solange: Speel alsjeblieft weer mee.

Zet 6. Solange plaatst een oude foto van haarzelf en haar zus op Instagram.

De boodschap? Oké, ik doe weer mee. 

Zet 7. Het gezamenlijke statement. Van de Carters én Solange. Ze zijn een familie met bijbehorende familieproblemen. Zowel Jay als Solange weten dat ze fout zaten. Solange was niet dronken of onder invloed. Ondertussen heeft de familie hun problemen weer achter zich gelaten en houden ze weer van elkaar. 

De boodschap? Move on people. Niks meer te zien hier!

BRANDENDE VRAGEN
En het lijkt te werken. Niet dat de wereld niet alsnog zit te springen om meer informatie. Om maar een paar brandende vragen te noemen die ik zelf het liefst zo snel mogelijk beantwoord wil hebben: WTF is er aan het incident vooraf gegaan??!?! Hoe gestoord is Solange eigenlijk echt? En hoe vaak wordt er wel niet fysiek gestreden binnen deze familie als zowel Beyoncé als de bodyguard niet eens verbaasd lijken te zijn op het moment dat Solange Jay Z aanvalt?

Ik denk dan ook dat de gossipsites nog weken zoet zijn met speculeren. Maar nu Bey, Jay en Solange weer een gezamenlijk front lijken te vormen, zal de toevoer van nieuwe informatie waarschijnlijk steeds kleiner worden.

En hoe vaker we weer met het perfecte plaatje van Beyoncé’s leven worden geconfronteerd, hoe sneller we er weer in gaan geloven. Kijk maar naar de razendsnelle comeback van Reese Whiterspoon. En die had niet eens de Beygency achter zich!