8 tekenen dat je in Parijs thuishoort

Acht tekenen dat je eigenlijk in een Parijs' arrondissement hoort te wonen.

1. JE HEBT EEN LIEFDE VOOR ORANJE VERPAKKINGEN
En dan het liefst precies de oranjetint die Hermès ook bezigt. Verpakkingen van de heilige kleur zijn te mooi om weg te gooien en dus wordt in jouw huis menig kastje/hoekje/gangpad, zelfs, als het moet, opgeluisterd met een oranje zak/doos/tas/schoenendoos.

2. DIE EIFFELTORENTJES
Ieder die ooit – al was je nog maar vijf jaar oud – een willekeurig stuk grond rondom de Eiffeltoren heeft bewandeld, weet: handelaartjes met schreeuwerig dure ijzeren Eiffeltorentjes zijn er schering en inslag, en ieder weldenkend mens hobbelt door zonder de knip te trekken. Jij spaart ze. En weet bij welk mannetje ze wél mooi zijn. En het goedkoopst.

Advertisement - Continue Reading Below

3. KAAS & BAGUETTES
Stamgasten in je keuken.

4. WIT
Beddengoed kan maar één kleur zijn: wit. Maar oprecht, dat er mensen zijn die allerlei wilde patronen en printjes hun slaapkamer in slepen, daar kun jij geen chocola van maken. Knisperend wit moet het zijn, die slaapkamer – andere kleuren doen, als het op slapen aankomt, per definitie niet mee.

5. DIE BALKONNETJES
Als het aan jou lag had je liever een petite balkon met ornamenterig gebogen ijzer dan een eindeloos dakterras.

Meest gelezen

6. PRONONCIATION
Je weet hoe je Cartier zegt. Maar ook Hervé Léger rolt er bij jou heel Franserig uit, en Dior is niet Dior - da's 'kris-tie-jan dior', en Hermès is keurig 'er-mez'.

7. STREEPJES
De allerbelangrijkste evergreen in de mode is wat jou betreft al jaren de Bretonse streep. Redelijk vaak sta jij dus geestdriftig allerlei strepen te passen in maakt-niet-uit-welke-winkel, maar bij voorkeur COS – want daar liggen de echt chique streepjes. Ieder die dan oppert dat je al redelijk wat bestreepte kledingstukken in je bezit hebt, is gewoon een beetje koekoek. Want de ene streep is de andere niet, ten slotte, en strepen heb je nooit genoeg.

8. METRO’S
Soms doe je net alsof halte Waterlooplein eigenlijk halte Place Pigalle of Opéra is. En als je een Parijs' metrokaartje – met streep – op straat tegenkomt, zie je dat als een teken: Paris m’appelle.

Binnenkort in Parijs? Deze expo moet je zien en deze adressen moet je even aandoen.

Wist je natuurlijk al, maar toch: zo word je de perfecte Parisienne >