Must-have boek ‘Amsterdam!’ nu te koop

Een icoon in een nieuw jasje: het fotoboek 'Amsterdam!’ van de allereerste streetstylefotograaf van Nederland, Ed van der Elsken, is opnieuw uitgebracht en ligt as we speak in de schappen.

En dat is goed nieuws. Want ELLE is al tijden fan van Van der Elksens werk. Wat zeggen we: we wijdden er zelfs een modeshoot aan. Voor ELLE mei schoten we geheel des Eds een reportage in hartje Amsterdam sixties-stijl. En nu komt het boekwerk van de fotograaf uit 1979 dus opnieuw uit. Een boek dat wordt gezien als één van de belangrijkste fotoboeken uit Nederland met daarin fabuleuze retrobeelden van onze hoofdstad in de jaren veertig tot zeventig.

Advertisement - Continue Reading Below

PARADIJSVOGELS
Ed van der Elsken (1925 – 1990) was het enfant terrible van de Nederlandse fotografie; een getalenteerd fotograaf en filmer die gedurende zijn hele carrière ontmoetingen met mensen vastlegde in rauwe, ongepolijste foto's, fotoboeken en films, slenterend door wereldsteden als Parijs, Tokio, Hong Kong en Amsterdam. Karaktervolle en extravagante individuen hadden zijn voorkeur,  wat zijn boek vooral voor modefans tot een echte must-have maakt. En het leuke is: voor de 2014-uitgave zijn nieuwe scans gemaakt van alle originele negatieven, waardoor de foto's mooier zijn dan ooit.

Op 5 juni wordt de re-release van Amsterdam! gevierd met de opening van de gelijknamige tentoonstelling in het Stadsarchief Amsterdam (t/m 14 sept). Hier zullen alle originele prints te bewonderen zijn.

Geef mij maar Amsterdam? Je shopt het boek voor € 39,95 via uitgeverij Bas Lubberhuizen.

Dit zijn de beste beautyadressen van Amsterdam >