OSCARS HERNIEUWDE REEKS WEBLOGS: EEN PRANGENDE VRAAG

.

Een vurig, brandend, vlammend gevoel diep in mijn hele lijf en alle leden, dat was voor mij voldoende reden om deze weblog nieuw leven in te blazen.

Zoals u merkte liet ik weer eens een tamelijk lang poosje bar weinig van mij horen. Waar ik was? Met mijn hoofd ergens anders. Het spijt me. De liefde zal er wel weer mee te maken hebben. En u ondertussen maar refreshen, refreshen, refreshen, het werd bijna een beetje sneu, dat vond u zelf vast ook.

Advertisement - Continue Reading Below

Nu zal ik er geen doekjes om winden: die liefde is er nog steeds. Toch heb ik besloten om haar ook zo nu en dan wat vrije tijd te gunnen, want het is beter als ik met al mijn prangende levensvragen niet altijd alleen háár aan haar prachtige kop zou zeuren. Daarom kwam ik maar weer eens online, uitgerekend op het moment dat ik allesbehalve refreshed ben, maar daas van de tropische hitte in mijn tuintje zit te bakken. Ik dacht: ik heb de kans mij te richten tot een haast onuitputtelijk reservoir aan wijze, intelligente, vernuftige, scherpzinnige, pientere, spitsvondige, schrandere, snuggere, onmetelijk hoogbegaafde vrouwen. Wie zo’n enorm podium heeft om grootse wereldproblematiek aan te kaarten, die is natuurlijk geen knip voor de neus waard wanneer zij of hij daar geen gebruik van maakt.

Meest gelezen

Vandaar deze hernieuwde reeks weblogs, te beginnen met een prangende vraag, waarvan ik graag zou hebben dat u er zorgvuldig mee aan de slag gaat en gebruik maakt van al uw Willie-Wortel-talent. Daar gaan we: waarom is er na duizenden jaren beschaving – waarin we het schrift uitvonden, piramides bouwden, Amerika ontdekten, whiskey leerden stoken, paperclips in elkaar gingen draaien, auto’s lieten rijden, magnetrons bedachten, mensen naar de maan stuurden en internet draadloos maakten – in godsvredesnaam nog altijd geen uitvinding gedaan (een supergrote sproeikop/armverlenger/kanmenietschelenwatverzininhemelsnaamiets!) waardoor ik eindelijk - het is nu 2014, dus het mag toch wel eens een keer? - niet meer in totale crisis raak wanneer ik in mijn eentje mijn knalrode rug wil insmeren met zonnebrandcrème?

Nou?