Prins William, Harry & Kate geven startschot voor Tour de France

De grootste wielrenwedstrijd ter wereld zag er nog nooit zo goed uit.

Meest gelezen

Kate, William en Harry zijn grote wielrenfans en zitten dit jaar dan ook met hun neus bovenop de grootheden van de sport. Het koninklijke trio geeft dit keer namelijk het startschot voor de Tour de France, tijdens een feestelijke opening.

Daarmee gaat het sportfestijn op 5 juli officieel van start in het Britse Leeds, en leggen de renners een enorme afstand af door Engeland, België, Spanje, en uiteraard, Frankrijk. Op 27 juli eindigt de race traditiegetrouw in Parijs.

Advertisement - Continue Reading Below

KATE EN WILLIAM OP DE FIETS
Kate en William zijn al jaren grote fans van het wielrennen, en tijdens de Olympische Spelen in Londen woonden ze luid juichend dan ook iedere wedstrijd van hun landgenoten bij. Een woordvoerder van de Duke en Duchess vertelde in 2011 bovendien dat Kate en William geregeld door Londen crossen op de fiets:

The Duke and Duchess of Cambridge occasionally use the London Cyclescheme bicycles to undertake private journeys around London.

Meest gelezen

Nu nog hopen dat Prins Georgeaka His Royal Adorableness – ook van de partij is op 5 juli. Deze foto’s van Vaderdag schrééuwen natuurlijk om meer.