Oprichtster Ford Models overleden

Triest nieuws. De oprichtster van Ford Models, Eileen Ford, is gisteren op 92-jarige leeftijd overleden.

De legendarische zakenvrouw richtte in 1946 met haar man Jerry Ford het iconische modellenbureau Ford Models op. Ze introduceerde niet alleen vele van 's werelds grootste supermodellen waaronder Christy Turlington, Brooke Shields, Naomi Campbell en Lauren Hutton, maar stond ook aan de wieg van de modellenwereld zoals wij die kennen.

Door de inzet van Eileen en Jerry Ford veranderde het modellenwerk van een slecht betaalde, parttime hobby in één van de meest gewilde carrières wereldwijd. 'Er is geen twijfel dat ik dat gedaan heb, ik creëer een look en ik creëer een stijl,' meldde ze in 1983 zelf in een interview met People. Jerry en Eileen waren voorstanders van Amerikaanse modellen en maakten van hun stralende, frisse, gezonde look een nieuw schoonheidsideaal.  

Advertisement - Continue Reading Below

Eileen Ford was als een moeder voor haar modellen en zette zich in voor een verbetering van hun werkomstandigheden, salaris en welzijn. 'Ze behandelde haar modellen als haar eigen kinderen, veel verbleven bij haar en haar gezin in hun huis in Manhattan,' zo vertelde auteur van haar aankomende biografie Model Woman Robert Lacey aan People.

Eileen overleed gisteren in het ziekenhuis, waar ze vorige week opgenomen werd na een val in haar New Yorkse appartement.

On a happier note: Ryan Gosling wordt papa >