‘Stilist’ Johnny Depp steelt voor duizenden euro’s aan kleding

In de categorie: komkommernieuws, maar o-zo smeuïg: een modeblogger die zich voordeed als De Stilist van Johnny Depp heeft voor meer dan 10.000 dollar kleding ‘geleend’ van winkels in New York en – je voelt ‘m al aankomen – nooit meer teruggebracht.

David Tripp, de pikkedief in kwestie, ging zorgvuldig te werk, zo weet de Britse Vogue te melden. Hij belde vooraf verschillende winkels om een bestelling te doen, waarbij hij alle details en de precieze namen van de artikelen kon vertellen. Vervolgens ging hij de spullen ophalen en betaalde hij met een gestolen creditcard of liet hij een ‘assistent’ later betalen.

Oa de boetieks van Jil Sander, Marni, Carven en Marc Jacobs waren doelwit van de oplichter. In het geval van de Marc Jacobs store aan Bleecker Street deed Tripp zich juist weer voor als stilist van Brandon Flowers, frontman van The Killers, voor een fotoshoot. Shopmanager Brian Britt laat weten: ‘We have legit stylists call, so it's not that far-fetched. He's like, 'I really like the line, and Brandon wants to wear all Marc for this photoshoot tomorrow.'

Advertisement - Continue Reading Below

BUSTED
De oplettendheid van diezelfde store manager betekende overigens het einde van Tripps jatpartijen. Het aan de telefoon verkeerd spellen van de naam op de gestolen creditcard zette hem op scherp. En bij het ophalen van de kleding kon de gewaarschuwde politie Tripp inrekenen.

Inmiddels is de blogger, die overigens schijnt te ontkennen, op borgtocht weer vrij.

Is Rihanna’s twitteraccount gehacked? >