Waar zijn onze manieren?

Serieus?!

Vloekend over straat, toiletten die op hun ranzigst achtergelaten worden, mensen in een volle tram die hun tas pontificaal op de stoel naast zich laten staan. Waarom is het toch zo verdraaid lastig om een beetje rekening te houden met andere mensen? Op de bres voor een beetje good old etiquetten.

Kalinka Hählen stoort zich er kapot aan: het totale gebrek aan inlevingsvermogen, fatsoen en goede manieren. Neem bijvoorbeeld eens de mobiele telefoon. Er is iets met dat ding dat echt het allerslechtse in mensen naar boven haalt. Kennelijk doet het lulijzer je vergeten dat je in een stiltecoupe zit of dat je aan het afrekenen bent. Met een ander, echt!, mens. Ben je leuk aan de borrel op het terras, moet er een #selfie gemaakt worden. Maakt niet uit dat jij nou net even niet op de foto wilt.

Advertisement - Continue Reading Below

Geen telefoon aan tafel aub

We weten niet hoe het zo ver heeft kunnen komen: maar niemand kijkt er meer van op als tijdens het eten de smartphone de status van disgenoot krijgt. Waarom? Nog even los van het feit dat al dat gerommel met je telefoon niet erg gezond is, is een telefoon op tafel ronduit irritant.

Dat kan beter

We zijn er van overtuigd dat het leven leuker is, ook – of juist – voor de gsm-bezitter, als je leeft in het nu. Geniet van de ambiance, het gesprek met je ongetwijfeld geweldige tafelgenoten, laat het eten je smaken. Speel niet met je telefoon. Sterker nog: leg je telefoon niet op tafel. Doe eens gek en zet hem helemaal uit, of op zijn minst op stil in je tas. Die statusupdate op Instagram kan echt later wel. En als het écht niet anders kan, loop dan even naar buiten om een telefoontje op te nemen.

Herkenbaar? Like en/of deel dan dit artikel en draag je steentje bij aan een beleefdere wereld.

Word je dikker van je mobiele telefoon? >