Hoe het zorgvuldig opgebouwde imago van Beyoncé ineen stortte

Het lijkt niet meer de vraag óf Beyoncé en Jay Z gaan scheiden, maar wanneer en hoé.

Meest gelezen

Hoe graag we het ook niet willen geloven, het begint er toch echt sterk op te lijken dat het huwelijk van Jay Z en Beyoncé een zorgvuldig uitgewerkte business deal was.

Waren daar vorige week al de eerste ‘blind items’ (een manier waarop redacteuren/bloggers de beste roddels met hun publiek delen zonder in de problemen te komen) over het niet zo liefdevolle huwelijk van de twee, nu doet The New York Post met een uitgebreid stuk alle geheimen van Bey en Jay uit de doeken.

Advertisement - Continue Reading Below

ALLES VOOR HET IMAGO
Of het allemaal waar is? Tja, dat moet je zelf bepalen, maar feit is wel dat deze verhalen precies overeenkomen met de eerdere blind items en dat zelfs Beyoncés oom aan het woord komt. Hmm...

We zetten de meest opvallende onthullingen uit het artikel eens op een rij:

- Het huwelijk van Beyoncé en Jay Z was niet meer dan een slimme business deal. Jay had een crush op Beyoncé, maar, zoals haar oom vertelt, de zangeres ‘vond ‘m gewoon niet aantrekkelijk’. Beiden zagen echter in dat ze samen veel groter zouden kunnen worden – ‘She gave him class, he gave her cred’ – et voilà, een geveinsde romance à la Tom en Katie was geboren.

Meest gelezen

- Het Lift-incident had te maken met Rihanna. Volgens insiders hebben Jay Z en Beyoncé allebei zo hun ‘guilty pleasures’ (lees: het is een open huwelijk), maar toen de rapper na het MET Gala naar de after-party van Rihanna wilde gaan, stak Solange daar een stokje voor. Ze zou het schaamteloos vinden dat hij voor Beys neus naar zijn ‘scharrel’ wilde gaan.

- Beyoncé wordt al sinds 2005 gevolgd door haar eigen cameracrew, die ‘ieder moment in haar leven vastlegt’. Ze bewaart de beelden in een klimaatgecontroleerde opslag van de NBC-bibliotheek.  

- Jay Z en Beyoncé gingen niet naar het huwelijk van Kim Kardashian en Kanye West omdat dit hun zorgvuldig opgebouwde imago zou schaden.

- De twee zijn momenteel alleen samen op het podium. Er reizen tijdens hun On The Run-tour wel marriage counselors mee, maar het is een verloren zaak.

- Het is nu nog de vraag of de twee echt gaan scheiden – Beyoncé heeft immers haar IV-tattoo al van haar vinger laten verwijderen – of dat ze net als Bill en Hillary gescheiden levens gaan leiden: ‘There’s face-saving involved — they don’t want to be looked at like other celebrities out there. They are business people first, entertainers second. Husband and wife comes somewhere down the line.

Dan maar een terugblik op de leukste momenten van Bey en Jay? >