Superheldinnen veroveren de wereld

Eindelijk. Want wie heeft ooit besloten dat alleen mannen superhelden kunnen zijn?

Meest gelezen

Tja, dat vroegen de schrijvers van de series zich ook af na het zien van blockbusters als Lucy en Maleficent. En nu dringt (eindelijk!) de feminisering zich ook door tot in de diepste krochten van de stripheldenwereld.

Catwomen, Black Widow en Wonder Woman hebben de weg al een beetje vrij gemaakt, maar dit keer kunnen de mannelijke superhelden echt het veld ruimen.

EEN VROUWELIJKE THOR?!
Voor sommige fans was het even schrikken: dondergod Thor wordt een vrouw. Ja echt. Jason Aaron, producent van de nieuwe series, vertelt over de transformatie:

Advertisement - Continue Reading Below

This is not She-Thor. This is not Lady Thor. This is not Thorita. This is THOR. This is the THOR of the Marvel universe. But it's unlike any Thor we've ever seen before.’

Meest gelezen

 

Ook de mannen van Ghostbusters kunnen hun biezen pakken: regisseur Paul Feig is bezig een vrouwelijke cast samen te stellen voor de nieuwste film.

 

EXPENDABELLES
Tijdens de premiere van Expendables 3 werd bekend dat The Expendabelles in de maak is. En geruchten gaan dat Sigourney Weaver (van o.a. Avatar en Ghostbusters) een rol in de film krijgt.

Ook Spider-Man krijgt concurrentie. Want Sony maakte deze week bekend dat ze bezig zijn de Amazing Spider-Man serie uit te breiden met een vrouwelijke actieheld. En je begrijpt natuurlijk wel dat zij het een stúk beter gaat doen dan die prutser van een Spider-Man.

 

En de nieuwe Batman is… Ben Affleck. Maar daar is niet iedereen blij mee >

Foto's: Marvel Entertainment, Twitter & WireImage