'Alle Hollywoodrelaties zijn nep'

Of er ooit wordt gelekt naar de tabloids? Zeker! Vaak zelfs.

Meest gelezen

Of er ooit wordt gelekt naar de tabloids? Zeker! Vaak zelfs. En misschien nog wel het meest door de ‘Hollywoodtypes’, want die zijn ‘uncontrollable’.

Het is een van de vele heerlijke uitspraken die ‘advocaat van de sterren’ Raoul Felder doet in een interview met de Amerikaanse Cosmopolitan. Het stuk geeft een fijn inkijkje in het (zakelijke) liefdesleven van de sterren.

Want, zoals Felder het uitlegt, iedere ster is een bedrijf. En in het geval van Beyoncé of George Clooney zelfs een ‘megabedrijf’. En net als bij echte bedrijven, worden ook sterren regelmatig ‘samengevoegd’ omdat het goed voor de business is.

Advertisement - Continue Reading Below

Maakt dit alle relaties een zakelijke overeenkomst, vraagt Cosmo zich af? Min of meer, zegt Felder. Want zelfs een romance die uit liefde begint, eindigt zakelijk.

'Everything is done for business, for show, how it's going to read in the paper. They're acutely aware of that.'

NIET AL TE SLIM
Felder heeft duidelijk geen hele hoge pet op van de gemiddelde beroemdheid. Hij noemt ze over het algemeen ‘niet al te slim’, ook al beschikken ze over de middelen om miljoenen binnen te slepen. Want, zo redeneert hij, geen enkel intelligent mens dat een beetje fatsoenlijk is opgevoed, zal ooit zijn leven opgeven voor die ‘fantasie’ van geld en roem.

Meest gelezen

Vandaar dat de advocaat ook meent dat eigenlijk iedere relatie in Hollywood voor in ieder geval een gedeelte ‘nep’ is. Want iedere celeb is grotendeels ook nep.

'Oh, I think there's an element of fake in all celebrity because their persona is much bigger than the ordinary persona, so there are a lot of blanks and they have to fill it up with nonsense stuff … It's a make-believe world. It's cardboard.'

ER IS ZEKER 'IETS' MET BEY EN JAY
Het interview gaat – uiteraard – voor het merendeel over de aanhoudende Beyoncé/Jay-Z-geruchten dat hun huwelijk slechts een zakelijke overeenkomst is. Hoe, vraagt Cosmo zich af, leest iemand met jarenlange ervaring in celebrity-huwelijken en -scheidingen, alle Page Six ‘onthullingen’ over contracten en afspraken?

Felder ziet twee dingen. Er is zeker ‘iets’ aan de hand maar ze zijn aan de andere kant ook ‘delighted’ dat ze dankzij het rumoer steeds meer kaarten verkopen.

De advocaat is er, net als wij, van overtuigd dat de twee er ondertussen een spelletje van maken waarmee ze zichzelf en hun verhaal groter maken dan dat van de gemiddelde performer. Iets dat, aldus Felder, misschien wel ergens in een vergaderkamer met dure advocaten present, is besloten.

'On some level, the two mega-companies that they each are sit down and say, "How can we build some interest?"’

THE HOLLYWOOD TWO-STEP
Of Bey en Jay straks echt gaan scheiden, kan zelfs deze man niet voorspellen. Dat ligt natuurlijk helemaal aan wat de twee partijen besluiten over de toekomst van hun mega-bedrijven. Maar mochten ze uit elkaar gaan, dan voorspelt Felder alvast hoe dat gaat. Namelijk via de befaamde ‘Hollywood Two-Step’. Een soort choreografie voor de celebrity break-up, al meerdere malen toegepast in het Hollywoodse.

'The Hollywood Two-Step is the couple breaking up, so on a Friday, they announce that they're working out their differences and then a few weeks later on a Friday — because that's a dead day in the press — they announce that they respect each other and wish each other well.'

Mocht er dus een dezer dagen op een vrijdagmiddag een officiële aankondiging komen over relatietherapie, dan weten we dat de definitieve scheidingsaankondiging twee weken later zal volgen.

En, maakt Felder nog even duidelijk, dat zinnetje over respect en de beste wensen hoef je niet te geloven. 'It really means they hate the guts of each other.'

Lees het hele interview met Felder, waaronder of hij denkt dat Tom Cruise en Katie Holmes echt een contract hadden, hier.

Over de exploitatie van dé Hollywood-baby van het moment >