De beste Ice Bucket Challenges van de celebs op een rij

De #ALSicebucketchallenge is niet alleen trending onder de ‘gewone mens’. Ook celebrity’s doen massaal mee en nomineren elkaar gretig.

Meest gelezen

De grootste trend in social media-land op het moment is er één waar je niet anders dan dubbel en dwars achter kunt staan. Van over de hele wereld wordt aandacht gevraagd voor de vreselijke neurologische ziekte ALS (in Amerika ook wel de Lou Gehrig’s desease genoemd, naar de beroemde Amerikaanse honkballer die in 1941 aan ALS overleed). Over de dodelijke ziekte is nog steeds weinig bekend. Er wordt hard gezocht naar een genezingsmethode en donaties voor onderzoek zijn hierbij natuurlijk van groot belang.

Advertisement - Continue Reading Below

IN COMES #ALSICEBUCKETCHALLENGE
Het idee? Een grote emmer met ijswater over je heen (laten) gooien óf doneren aan de ALS foundation. Maar natuurlijk het liefste allebei, zodat jouw ice bucket-filmpje de hele wereld over gaat en zo awareness creeert voor ALS.

Justin Timberlake, Jimmy Fallon, Gwen Stefani, Nicole Richie en Oprah Winfrey waren er al snel bij. En zelfs de 86-jarige Ethel Kennedy gooide een emmer ijswater over zich heen voor het goede doel, president Obama nominerend. Naar verluidt zag laatstgenoemde een nat pak niet zitten. Hij doneerde 100 dollar.

Meest gelezen

Ook iets doen? In ons land is er de Stichting ALS Nederland.

Zien: Lena Dunhams extreme kapselmake-over >

  

 

Advertisement - Continue Reading Below