Emmy Awards 2014: de winnaars

Wie mogen er plek vrij gaan maken op de schoorsteenmantel?

De ultieme favoriet wint wéér: de grootste winnaar van de avond is Breaking Bad. Ze sleepten maar liefst vijf prijzen in de wacht, waaronder dé prijs van de avond: de Emmy voor Beste Dramaserie. Maar ook Bryan Cranston (beste acteur in een dramaserie), Aaron Paul (beste acteur in een bijrol), Anna Grunn (beste actrice in een bijrol) en Moira Walley-Beckett (beste schrijfster voor een dramaserie) mochten een award mee naar huis nemen.

Advertisement - Continue Reading Below

MODERN FAMILY
De award voor beste komedieserie ging naar het hilarische Modern Family, die voor de vijfde keer op rij deze prijs won. Alleen de serie Frasier uit de jaren ’90 deed hen dat na. Maar dit is niet de enige prijs die ze mee naar huis mochten nemen. Ty Burrell kan de prijs voor beste acteur in een bijrol in zijn prijzenkast zetten en Gail Mancuso kan een plaatsje vrijmaken voor de beste regisseur van een komedieserie.

Meest gelezen

Jammer genoeg geen Nederlandse winnaars dit jaar: de prijs voor beste reality- en competitieprogramma ging aan de neus van John de Mol (The Voice) voorbij.

Andere winnaars deze avond waren Jim Parsons, die voor de zoveelste keer de award won voor Beste acteur in een hoofdrol, voor de  komedieserie The Big Bang Theory.  Verder kunnen ook The Colbert Report (beste variety serie) en Fargo (beste miniserie/film) de champagne openmaken. Bekijk de complete lijst met winnaars hier.

De meest opmerkelijke momenten van de avond >