Jennifer Lawrence zet een wereldrecord neer

En het heeft helemaal niets met naaktfoto's te maken.

Ha! Krijgt de week van de naaktfoto's toch nog een silver lining voor Jennifer Lawrence. De actrice heeft namelijk een plekje in het Guinness Book of World Records 2015 weten te bemachtigen. De grote vraag is natuurlijk met welk record de de Oscar-winnares de boeken in gaat. De meeste hilarische gifjes? Het vaakst vallen op de rode loper? Neen, haar wereldrecord heeft alles te maken met haar rol als actieheldin in The Hunger Games.

Advertisement - Continue Reading Below

HELDIN
Jennifer Lawrence mag zich namelijk de meest winstgevende actiefilm heldin óóit noemen. De eerste twee films uit de The Hunger Games-reeks, die draaien om Jennifers personage Katniss Everdeen, brachten namelijk internationaal een dikke 1,52 miljard(!) dollar in het laatje. En tja, zie dat maar eens te overtreffen met nóg twee rolprenten in aantocht.

The Hunger Games: Catching Fire heeft bovendien een eigen wereldrecord te pakken, die van meest winstgevende post-apocalyptische film. Voor de opvolger moeten we nog heel even geduld hebben: The Hunger Games: Mockingjay - Part 1 gaat op 19 november in Nederland in première.

Ook Sofia Vergara doet het niet slecht >