Docu over Andreja Pejićs leven in de maak

Snappen we én zagen we aankomen, want Pejićs leven als mannelijk dan wel vrouwelijk model is natuurlijk interessante materie voor een rolprent.

Andrej werd laatst Andreja – sowieso al een grote stap om te nemen, maar zeker voor iemand wiens grootste handelsmerk juist het man-zijn is. Dat vond ook vriend en filmmaker Eric Miclette, met wie Andrej als eerste zijn plan voor de geslachtsverandering deelde. Zijn antwoord: ‘You need to do this! You know how many trans people (and people in general) are out there hiding, forced to live as someone they are not. You could give them hope by going public about this’. En dus besloten ze Andreja’s worsteling met genderdysforie te documenteren.

Advertisement - Continue Reading Below

De feiten over de ophanden zijnde docu op een rij:
> Hij gaat Andrej (a) heten.

> De docu handelt niet alleen over Andrej(a)’s leven als model, maar ook over haar jeugd in een Bosnisch vluchtelingenkamp, waar ze werd opgevoegd door haar alleenstaande moeder.

> Miclette en Andreja hebben een account op crowdfundingsite Kickstarter opgetuigd om het geld voor de docu bij elkaar te sprokkelen.

> Kleine donateurs krijgen een vermelding op de Special Thanks-pagina op de website van de docu, voor een krappe € 80 koop je een plekje in de aftiteling van de film en voor ruim € 3800 krijg je een shoot met Andreja. Voor € 7723,80 – afhankelijk van de wisselkoers, dat spreekt – zit je gezellig zij-aan-zij met het topmodel tijdens een grote show op New York Fashion Week.

De documentaire crowdfunden kan hier.

Jaha! Andreja gaat in Sofie Coppola’s nieuwste spelen >