Mijlpaal: een film gaat voor het eerst op Netflix in première

Nooit meer maanden wachten totdat een film online verschijnt? Netflix zet de eerste stappen.

Meest gelezen

Oh Netflix, wat ben je toch fijn. En met de aanstaande koude dagen ons ultieme vermaeck op televisie- en filmgebied. Maar! Netflix dreigt nóg beter te worden, want de streamingdienst krijgt een heuse filmprimeur.

CROUCHING TIGER, HIDDEN DRAGON: THE GREEN LEGEND
Waar films pas maanden na het bioscoopdebuut op de streamingsdienst te zien zijn, gaat de Netflix Original-film Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend gelijktijdig in première online én in de bioscoop.

Advertisement - Continue Reading Below

De nieuwste prent in de vechtfilm-saga van Ang Lee (dit keer regisseert-ie de prent trouwens niet, dat wordt Yuen Woo-Ping, die de martial arts choreografie in het eerste deel voor zijn rekening nam) is vanaf 28 augustus 2015 zowel op Netflix als in geselecteerde IMAX-bioscopen wereldwijd te zien. Het is wat.

HET NIEUWE KIJKEN
Horen we je denken: wordt dit een trend? Reken maar, als het aan de befaamde en Oscar-winnende producent Harvey Weinstein, die oa achter Crouching Tiger, Hidden Dragon: The Green Legend zit, ligt:

Meest gelezen

De bioscoopbeleving verandert snel en ingrijpend. Netflix loopt beslist voorop in deze beweging zijn enorm enthousiast over het feit dat we onze goede relatie met Netflix kunnen voortzetten en fans overal ter wereld het laatste hoofdstuk van dit verbazingwekkende, intrigerende verhaal kunnen laten zien.’

 

‘ER IS EEN VERANDERING IN HET UITBRENGEN VAN FILMS NODIG’
Ted Sarandos, Chief Content Officer van Netflix, laat daarnaast weten aan The New York Times dat ze hiermee willen laten zien aan Hollywood dat er een verandering in het uitbrengen van films nodig is.

Hij meent dat het een ouderwetse gedacht is om een film pas een paar maanden na de bioscooppremière op streamingdiensten te zetten. Mensen zullen volgens hem toch wel naar de bioscoop blijven gaan:

Het zijn twee andere dingen. Het is als naar een voetbalwedstrijd gaan en een voetbalwedstrijd op televisie zien.’

Ook te zien op Netflix: Modern Family. Onze favoriete momenten van de hitserie op een rij >