RocknRolla & Goop!

FROM: (B)ELLE

TO: ELLE SPY

SUBJECT: GOOP!

 

Je blog over de New Yorkse fashion week is een hard act to follow, Spy. Het opwindendste waar ik de afgelopen week helemaal naar afgereisd ben is Amsterdam Slotervaart, voor een persvoorstelling van de nieuwe film van Guy Ritchie.

Meest gelezen

En dat je niet alleen bij Alexander Wang geweest bent, maar ook nog met hem hebt gesproken... Ik wil echt heel graag een Wangster zijn. Cool, edgy, effortless. Zucht. Ik zat net op zijn website (www.alexanderwang.com) te kijken en ik wil alles. Zelfs de afgeknipte spijkerbroek met gaten – slechts 285 dollar! Om met Rachel Zoe te spreken: I die! Hoe rock ’n roll.

 

 

ROCKnROLLA

Wat me nog even terugbrengt bij Guy Ritchies film: RocknRolla. Die is helemaal niet slecht! Kijk maar even naar de trailer -wwws.warnerbros.co.uk/rocknrolla (of ga na 23 oktober naar de bios). Guy heeft eindelijk, na 10 jaar huwelijk met de bazigste vrouw ter wereld, weer zijn oude vorm gevonden en gewoon een lekkere macho gangstafilm afgeleverd met een ingewikkeld onroerendgoedplot wat ik niet kon volgen (blond), een hele lekkere hoofdrolspeler die ik graag zou willen volgen (oeoe Gerard Butler, give it to me!), veel snelle grappen en geweren, kekke montages en een paar leuke outfits gedragen door de enige vrouw in de film, Thandie Newton, of, zoals ik haar altijd noem, de zwarte Gwyneth Paltrow. Echt, die twee kunnen zussen zijn, en ik ben niet de enige die dit vind want ze hebben al een keer halfzussen gespeeld, in Jefferson in Paris.

Advertisement - Continue Reading Below

 

 

GOOP

Nu we het toch over Gwyneth hebben: ik was geloof ik zo ongeveer nog de enige die haar niet stomvervelend vind, nou, dat valt moeilijk vol te houden nu ik een blik op haar nieuwe, spirituele lifestylewebsite heb geworpen: GOOP.com. ‘GOOP, a collection of experiences. GOOP, what makes life good. Goop - Nourish the inner aspect.’ WTF?! Is Gwyneth de nieuwe Martha Stewart, de witte Oprah? Het is eens en voor altijd bewezen: te veel yoga en een macrobiodieet is niet goed voor een mens. Kom op Gwyneth, ga eens wat nuttigs doen. Heel veel shoppen om de economie te redden en een einde te maken aan de credit crunch of zo.

Meest gelezen

 

 

SARAH PALIN

En dat brengt me nog even op Sarah Palin (hoezo is ons blog oppervlakkig?). Nachtmerries krijg ik van deze vrouw, die wellicht over zes weken ‘one heartbeat away’ van het presidentschap is (als McCain niet uit zichzelf omvalt knalt zij ’m wel overhoop, ik bedoel, ze loopt verdacht te koop met haar enorme schiettalent nietwaar). Ik moest keihard lachen (en ook een beetje huilen) om mijn nieuwe komische heldin Tina Fey, die een vlekkeloze imitatie van Palin deed in Saturday Night Live. ‘I can see Russia from my house’, dat zul je me nog vaak horen roepen de komende weken (en hopelijk nooit meer na 4 november).

 

De globale geldzorgen hebben er in ieder geval wel voor gezorgd dat de Amerikaanse Vogue en Harper’s Bazaar eindelijk wat aan hun belabberde coverbeleid doen om lezers te trekken. Vogue heeft na maanden gephotoshopte robots een prachtige Rachel Weisz (girl crush!) op de cover, en Bazaar heeft voor het eerst sinds jaren een cover die niet inwisselbaar is met al hun andere covers: een lekker zomerse (?) Kirsten Dunst (maar daar zijn wel haar draculatandjes rechtgephotoshopt). Die zwembadfoto ziet er zo lekker uit dat ik mijn spaargeld voor een wintergarderobe wellicht ga inzetten voor een weekje strand in Miami – ja, zo draag ik toch weer een klein steentje bij aan het welzijn van de wereldeconomie en kan ik behalve in het zand spelen ook ’s avonds fijn tv kijken: Gossip Girl, Project Runway, The Rachel Zoe Project, Mad Men (de nieuwe tv-hit aldaar), here I come!

 

 

PS - Een beetje sentimenteel misschien, maar ik wil nog even een kleine shout-out voor Christina Applegate, die zondagavond stralend en glamourous op de rode loper van de Emmy Awards verscheen, kicking cancer in the ass – yesss!