20 dingen die je geheid nog niet wist over Gossip Girl

We vonden het wel eens tijd om wat Gossip Girl-wetenswaardigheden op te duikelen. Gewoon, omdat het zo’n fabuleuze serie was. En er nog steeds geen nieuwe show is die er echt aan kan tippen.

Meest gelezen

Afijn, lekker leesvoer dus. Enne, we krijgen pardoes zin om weer eens bij seizoen 1 te beginnen op Netflix.  

1. Lang voordat het filmen voor Gossip Girl begon, kregen Blake Lively en Penn Badgley samen privéles.

2. Blake Lively verklaarde in eerdere interviews dat ze Penn vroeger niet kon uitstaan en arrogant vond, maar dat de vonk op de Gossip Girl-set tot haar verbazing toch oversprong. De twee kregen daarna in real-life ook een relatie van 2007 tot 2010. Penn heeft momenteel een relatie met Domino Kirke en Blake Lively verwacht haar eerste kindje samen met man Ryan Reynolds.

Advertisement - Continue Reading Below

3. De volledige naam van Blake’s Gossip Girl-karakter Serena is: Serena Celia van der Woodsen. De auteur van de boeken waarop Gossip Girl is gebaseerd heet Cecily von Ziegesar, en dit is als slimme knipoog naar zichzelf bedoeld.  

4. De stilisten voor Gossip Girl baseerden Serena’s look op die van Sienna Miller en Kate Moss, en Blairs stijl op die van Audrey Hepburn.

5. Blake Lively moest één dag na haar eigen trouwerij met Ryan Reynolds naar de fitting voor de trouwjurk van Serena.

Meest gelezen

6. Hoofd van de kostuumafdeling van Gossip Girl, Eric Daman, won eerder al een Emmy voor zijn ‘costume design’ voor Sex and the City.

7. Aangezien de meeste fans zich de high-end designermerken van de personages in Gossip Girl niet kunnen verloven, besloot Eric Daman samen met Charlotte Russe een op Gossip Girl-geïnspireerde kledinglijn te creëren.

8. Leighton Meester verfde haar blonde lokken donker toen ze auditie ging doen voor de rol van Blair.

9. Eigenlijk zou Gossip Girl een film worden en geen tv-serie. Lindsay Lohan had de rol van Blair al aangeboden gekregen.

10. Penn Badgley heeft de rol van Dan Humphrey twee keer afgewezen, maar de makers wilden ‘m zo graag, dat-ie zich uiteindelijk toch liet overhalen.

11. Ed Westwick, die ELLE-favoriet Chuck Bass in de serie speelt, is Brits en oefende zijn Amerikaanse posh accent door naar scenes van Carlton Banks in The Fresh Prince of Bel-Air te kijken.

12. Mischa Barton (The O.C.) kreeg de rol van Georgina Sparks aangeboden, maar wees die af.  

13. Gossip Girl-auteur Cecily von Ziegesar vindt dat alle karakters uit haar boek perfect naar het tv-scherm zijn vertaald, behalve die van Vanessa, waar we wel in kunnen komen – in het boek heeft ze namelijk een kort geschoren coupe en draagt ze alleen maar zwart.

14. Producers moesten $10.000 tot $60.000 per dag neertellen om te mogen filmen op verschillende locaties in New York.

15. Het Empire Hotel van Chuck Bass is een écht bestaand hotel in New York.

16. Zoveel fans kwamen door de tv-show naar het Empire Hotel, dat ze daar besloten om Gossip Girl-cocktails te gaan serveren. Zo is er de populaire 'XOXO'-cocktail met een geheim ingrediënt dat aan niemand verteld wordt.

17. Matthew Settle en Kelly Rutherford (die Rufus en Lily in de serie spelen) hebben in het echt ook een relatie gehad.

18. William Baldwin, die Serena’s vader speelt in de serie, wilde Blake Lively pas voor het eerst ontmoeten tijdens het filmen van de eerste scènes samen, zodat hij de gecompliceerde relatie tussen de twee beter kon acteren.

19. 26 januari is officieel 'Gossip Girl Day' in New York. De toenmalige burgermeester van de stad, Michael Bloomberg, besloot dit toen hij de set had bezocht en zag op wat voor prachtige manier The Big Apple werd neergezet.

20. Je kunt in real-life helemaal niet zitten op de trap van het MET (Metropolitan Museum of Art).

Die derde Sex and the City-film lijkt er écht te gaan komen! >

Bron: buzzfeed.com