Van Kendall tot Lorde: Dit zijn de meest invloedrijke tieners van 2014

Time heeft een lijst samengesteld van de 25 meest toonaangevende pubers van 2014.

Meest gelezen

Een tienerperiode met blokjesbeugels en extreme vormen van acné, zijn al lang niet meer. Althans, niet als het om deze invloedrijke tieners gaat. In tegendeel: zij beïnvloeden óns.

Deze rits van tieners hebben daadwerkelijk impact in de wereld. Kennen jullie Tavi Gevinson (18) nog? De tiener die op zéér jonge leeftijd een modeblog startte (met inmiddels 3.5 miljoen hits per maand) en die dit jaar zelfs al een nieuwe boekdeal te pakken had. Om maar een voorbeeld te noemen…

Advertisement - Continue Reading Below

Er is echter aardig wat kritiek op de lijst gekomen, omdat oa de Jenner-zussen en Jaden Smith hoger op de lijst zouden staan dan Malala Yousafzai. Da's echter niet het geval, want er is geen sprake van een rangorde, zo laat Time magazine weten. Alle 25 bekende tieners zijn samengepakt en in willekeurige volgorde onder elkaar gezet. Zo, is dat ook weer uit de wereld.

Bij deze alvast een voorproefje, en voor de hele lijst moet je Time even checken.

Meest gelezen

> Kylie & Kendall Jenner (17/18 jaar)
Bekend geworden door Keeping Up With the Kardashians, maar nu ook gekend door eigen successen. Neem Kendall die er een súper succesvolle modellencarrière op nahoudt, en dan is er ook nog jonger zusje Kylie die binnenkort haar eigen haarlijn lanceert.

> Jaden Smith (16 jaar)
Tuurlijk, als zoon van Will word je zo onderhand succesvol geboren. Deze duizendpoot acteerde oa al in The Pursuit of Happyness en The Karate Kid. Máár eigenlijk is hij nog bekender door zijn twitterpagina die 5 miljoen(!) volgers telt.

> Malala Yousafzai (17 jaar)
Ze kreeg de Nobelprijs voor de Vrede. En wel hierom (voor wie onder een steen heeft geleefd): ze werd in 2012 in een bus aangevallen door de Taliban, omdat de Pakistaanse tiener actief streed voor meisjesonderwijs. Dit weerhield haar er echter niet van (na in het ziekenhuis te belanden met kogels in hoofd én hals) zich te blijven inzetten voor dit recht. Wauw.

> Rico Rodriguez (16 jaar)
We kennen ‘m natuurlijk als Manny Delgado uit Modern Family, maar hij is niet zómaar een bekende jonge acteur. Nee, buiten het feit dat seizoen zes van de serie 11 miljoen(!) kijkers had, is Rico ook nog ‘ns één van de rijksten. Hij krijgt maar liefst $115.000 per aflevering. Bizar.

> Lorde (17 jaar)
Dit heeft deze Nieuw-Zeelander al op haar naam staan: twee Grammy Awards voor haar hit Royals, een MTV Video Music Award én een contract voor de soundtrack van The Hunger Games: MockingjayPart 1. En o ja, ze ging ook nog een samenwerking aan met MAC Cosmetics. Alsof het allemaal niets is, op 17-jarige leeftijd.

Ondertussen: ontslaat Kendall Jenner moeder Kris? >