De schaduw over Blake's zwangerschap

Een nieuwe week en een nieuwe blogpost op Blake Lively’s Preserve die zo veel aandacht krijgt, dat de site nog net niet platligt.

Meest gelezen

Een nieuwe week en een nieuwe blogpost op Blake Lively’s Preserve die zo veel aandacht krijgt, dat de site nog net niet platligt. Alleen is de aandacht deze week waarschijnlijk niet iets waarmee de actrice/lifestyle guru heel blij is.

Een week na de veel besproken babybump-foto, plaatste Preserve een post met de titel ‘Allure of Antebellum’. Nu wordt met Antebellum meestal de periode vóór de Amerikaanse burgeroorlog bedoeld. Een periode van slavernij, grove ongelijkheid en vreselijk geweld die, zeker voor het zuiden van Amerika, niet als de meest chique de geschiedenisboeken is ingegaan.

Advertisement - Continue Reading Below

Is het daarom slim om je artikel die naam te geven, je fotoserie op een veranda van een plantage te schieten en in het bijbehorende tekstje ook nog eens de Antebellum-periode te romantiseren? Nee, waarschijnlijk niet. Zeker niet in het toch al gevoelige Amerika. Maar Blake zag dat duidelijk anders. Daarom moet de schok enorm zijn geweest toen website Gawker haar er opeens keihard over aanviel.

In een weinig subtiel artikel met de kop Blake Lively's Fall Fashion Inspiration Is Slaveowners, beschuldigt Gawker Blake er meerdere malen van dat ze slaven bezitten tot 'lifestyle trend van de herfst' uitroept met haar post:

Meest gelezen

You'd think that after 12 Years a Slave won all those Oscars, slaves are over. But you'd be thinking wrong, says actress and lifestyle guru Blake Lively, whose dogged pursuit of the joie de vivre associated with slavery is such that she chose to be married on a Southern plantation. According to a Lively-styled fashion spread on her lifestyle website Preserve, the hottest lifestyle for fall is the lifestyle of owning human beings without government interference.

Het artikel is aardig onder de gordel en iets over the top natuurlijk, al neemt het niet weg dat veel mensen het er over eens zijn dat Blake's 'Allure of Antebellum' aardig naïef en ongevoelig is.

PLAGIAAT
Dat Blake nog niet zo ervaren is als online entrepreneur, bleek uit haar reactie op het Gawker-artikel. Ze stuurde een advocaat op Gawker af. Ai… Niet. Slim.

Want uiteraard ging de brief van haar advocaat, waarin hij eiste dat het stuk per direct van de site verwijderd zou worden, direct online. En het gewraakte artikel werd er gewoon nog een keertje bijgezet. Voor de lol. Het is en blijft Gawker.

Maar daarmee was het nog niet gedaan wat betreft de website. Want gisteren kwam er op zustersite Jezebel een tweede, vernietigend artikel over Preserve bij. Dit keer met de keiharde beschuldiging van plagiaat – én slecht taalgebruik. Nu is dat laatste zeker waar. Ik snap de helft van de tijd niet waar ze het op die site over hebben. Maar ook het plagiaat gedeelte lijkt aardig te kloppen. Wederom pijnlijk.

Al met al geen goede week voor Blake dus. Al was er één lichtpuntje – de outfit die de actrice draagt op de foto’s waarmee ze haar babybump wereldkundig maakte, is strak uitverkocht.

Gisteravond maakte Blake haar rodeloperdebuut met zwangerbuik >