7 feiten over Marilyn Monroes laatste huis

Zeven dingen die je wellicht nog niet wist over Marilyn Monroes laatste huis.

Marilyn Monroe versleet in totaal 43 huizen, maar er was maar één huis dat ze ook echt kocht: het huis aan 12305 Fifth Helena Drive in Brentwood, een klein plaatsje in California. Feiten en cijfers op een rij.

1. Marilyn Monroe kocht het huis in 1962, nadat haar psycholoog – ze liep, destijds, bij meerdere – haar adviseerde zich te settelen.

2. Het huis heeft vier slaapkamers, drie badkamers, een zwembad in de tuin en een oppervlakte van 800 vierkante meter.

Advertisement - Continue Reading Below

3. Een van Monroes lievelingsplekken in het huis was de tuin, waar ze graag met Mafia Honey zat – de poedel die ze in 1960 cadeau kreeg van Frank Sinatra, tijdens de eerste winter na haar breuk met liefde Arthur Miller.

4. Het huis kostte Monroe destijds ruim € 70.000 – in 2010 is het pand voor het laatst verkocht aan nieuwe eigenaren voor een bedrag van ruim € 3 miljoen.

5. Marilyn Monroe kocht ook een rits keramieken Mexicaanse tegels, bestemd voor de keuken, waarvan twee stuks in 2009 voor een bedrag van ruim € 200 zijn verkocht.

Meest gelezen

6. Monroe heeft er uiteindelijk maar een half jaar gewoond. Zes maanden nadat ze het pand kocht, werd ze er, op 36-jarig leeftijd, dood gevonden.

7. Het huis was daarom ook nog maar deels door Monroe ingericht, voornamelijk met souvenirs van een reis naar Mexico.

Foto's van de tuin, het zwembad en de inrichting - toen en nu - vind je hier.

Ander beroemd huis, waar je nú kunt wonen: Holly Golightleys appartement in Breakfast at Tiffany's >