Keira Knightley praat voor het eerst over dié naaktfoto

'Vrouwenlichamen zijn een slagveld'.

Keira Knightley poseerde twee maanden geleden topless voor Interview Magazine en de ongeretoucheerde foto's gingen al snel het hele web over. Het is immers nogal een primeur dat een actrice zonder top poseert, en géén photoshop erover heen wil laten gaan. De prachtige Keira legt nu voor het eerst uit waarom.

De actrice - die momenteel naast de verloofde(!) Benedict Cumberbatch schittert in de film The Imitation Game - vertelt aan The Times:

Advertisement - Continue Reading Below

'Mijn lichaam is al zo vaak om de meest verschillende redenen digitaal bewerkt, bij zowel paparazzifoto's als filmposters. Bij het maken van deze foto's dacht ik: 'laat ik alleen halfnaakt gaan indien mijn borsten niet achteraf worden vergroot of verbeterd'. Het is belangrijk om te zeggen dat het echt niet uitmaakt wat voor vorm je hebt.'

Keira wil dan ook niet meewerken aan het onrealistische beeld wat vaak wordt voorgeschoteld als het om vrouwenlichamen gaat:

'Ik vind dat vrouwenlichamen een slagveld zijn, en fotografie is een groot deel van dat probleem. We zijn nu zo gefocust op foto's en je ziet steeds minder verschillende lichaamsvormen om je heen.'

Bekijk hier de ongeretoucheerde topless foto van Keira Knightley, die de beroemde fotograaf Patrick Demarchelier van haar maakte.

Rihanna ging top- én bottom-less voor Esquire >