Topmodel Katerina Netolicka is dood gevonden in haar huis

Het 26-jarige Tjechische model, dat werkte voor grote namen als L’Oréal en Prada, werd door haar broer levenloos aangetroffen in haar bad, samen met haar twee hondjes. Ook dood.

Meest gelezen

Netolicka, die naast model ook kickbokskampioene is (vorige maand nog won ze de Tjechische kampioenschappen), zou al langere tijd kampen met depressies. Een collegamodel dat zeven jaar geleden met haar samenwoonde verklaart aan de media: 'Sometimes she acted like two totally different people lived inside her. 'One minute she was very happy, almost ecstatic. Then sometimes she was depressed and used to self-harm.'

Advertisement - Continue Reading Below

Toch beweert één van haar vrienden dat ze de laatste tijd juist heel gelukkig leek en ze ook een beroerte (naar aanleiding van het sporten) zou kunnen hebben gehad. De politie zegt dat de doodsoorzaak tot nu toe nog onbekend is en dat autopsie meer moet uitwijzen.

Nadat Netolicka's broer zich zorgen maakte toen zijn zus zijn telefoontjes niet beantwoordde, is hij poolshoogte gaan nemen in haar huis in het Tjechische Litvinov, waar ze samen met haar vriend, ijshockeyspeler Jakub Petruzalek, die voor zijn werk in Rusland verbleef, woont. Toen er geen gehoor werd gegeven op zijn geklop op de deur, brak hij in via een raam en trof zijn dode zus aan in de badkamer.

Meest gelezen

Katerina Netolicka met haar vriend Jakub Petruzalek en één van haar hondjes:

 

Vorige maand overleed designer Oscar de la Renta op 82-jarige leeftijd >