Tv-tip: een duik in het leven van Woody Allen

Dit wíl je niet missen vanavond.

Woody Allen: beroemd, berucht, maar vooral een magistrale filmmaker. En dat al vijftig(!) jaar. Vanavond kom je alles van ‘m te weten met de documentaire van de Amerikaanse regisseur Robert B. Weide. Hij maakte een uitgebreid portret van de befaamde regisseur waarin ook zijn vroege carrière als stand-up comedian en schrijver van sketches aan bod komt.

VAN ANNIE HALL TOT VICKY CRISTINA BARCELONA
Dat we in recordtempo door zijn oeuvre gaan moet haast wel, want de inmiddels 78-jarige Allen regisseert nog ieder jaar een speelfilm, waarvan Magic in de Moonlight – met Emma Stone en Colin Firth – de nieuwste is.

Advertisement - Continue Reading Below

In deze docu blikt Weide terug op Woody Allens vroege producties, zoals Take the Money and Run, Oscarfavorieten zoals Annie Hall en Manhattan, plus recente, in Europa gedraaide films, zoals Match Point en Vicky Cristina Barcelona.

WOODY’S MUZES VERTELLEN
Extra leuk: veel van Woody Allens muzes, zoals Penélope Cruz, Scarlett Johansson en Naomi Watts komen aan het woord over hun ervaringen op de set, net als veel van zijn favoriete mannelijke acteurs, als Sean Penn, Owen Wilson en John Cusack. Collega Martin Scorsese doet ook nog een duit in het zakje, en roemt net als velen oa de herkenbare stijl van Allen.

Een docu die geen filmliefhebber mag missen dus.

Vanavond, om 22.55 uur, wordt Woody Allen: Een documentaire uitgezonden op NPO 2.

Dít zijn onze filmtips voor deze maand >