De evolutie van de Mean Girl

Van Rizzo tot Blair Waldorf tot Regina George – dit zijn de gemeensten van het witte doek.

Meest gelezen

Zeg je gemene meisjes, dan zeg je fetch, it’s October 3rd, on Wednesdays we wear pink en one time she punched me in the face –  it was awesome. Mean Girls is ontegenzeggenlijk het ultieme portret van valse relpubers, máár! Ver voor Regina George en haar posse het levenslicht zagen, sierden een stuk of wat andere diva’s het witte doek. Daarom een overzicht – de evolutie van de Mean Girl, met daarin de toonaangevendste en smakelijkste valse vrouwen in de geschiedenis.
 

Advertisement - Continue Reading Below

Elizabeth Taylor als Cleopatra - foto: Getty Images

Meest gelezen

9. Cleopatra
De allereerste Queen Bee in de geschiedenis nam plaats op haar Egyptische koninginnenzetel op een respectabele leeftijd van 18 jaar: Cleopatra. Ze was rijk, rucksichtslos en ging de boeken in als een van de wraakzuchtigste vrouwen op aarde. Diva Elizabeth Taylor (een quote: ‘You can't cry on a diamond's shoulder, and diamonds won't keep you warm at night, but they're sure fun when the sun shines’) vertolkte haar fierce spirit in 1963 in de gelijknamige film Cleopatra, wat de prent een dubbel zo heerlijke divalaag gaf.
 

Anastasia en Drizella - foto: Facebook

8. Assepoesters stiefzussen
Assepoesters gemene stiefzusters, Anastasia en Drizella (punten voor de namen!), vonden bijna op eigen houtje de term buitensluiten uit, door Assepoester nimmer te verwittigen van plannen, haar tegenslagen zonder uitzondering uit te lachen en haar zo’n beetje al het vuile werk te laten opknappen. En dan hebben we het nog niet eens over het verstoppen van haar glazen muil. Ongehoord vals.
 

Advertisement - Continue Reading Below

Stockard Channing als Betty Rizzo - foto: Getty Images
 

Advertisement - Continue Reading Below

 
7. Betty Rizzo (Grease)
Oh die Rizzo. De gehaaide, goedgebekte leidster van de Pink Ladies dronk, rookte, flirtte en snauwde zich een weg door Rydell High School, met Sandy als lievelingsmikpunt, want zij was alles wat Rizzo niet was: braaf, welopgevoed en preuts als het op jongens aankwam. Rizzo zelf vond het uiteraard allemaal wel meevallen. Even though the neighborhood thinks I'm trashy / and no good / I suppose it could be true / but there are worse things I could do’, kweelde ze, al rollend met haar ogen. Een valserik waar je van wilt houden.
 

Alison Arngrim als Nellie Oleson - foto: Getty Images

6. Nellie Oleson (Little House on the Prairie)
Deze kleine pestkop op de prairie maakte Laura Ingalls Wilder het leven zuur op alle mogelijke manieren, maar voornamelijk met snappy commentaren en snode valstrikken. Een gedeelde crush op de nieuwe jongen van school was tot slot alles wat er voor nodig was om de hel te laten losbreken. Dertig jaar later verklaart actrice Alison Arngrim nog steeds van de grond geraapte blikjes frisdrank naar haar hoofd geslingerd te krijgen.
 

Angelique Zoetzuur - foto: Facebook

Meest gelezen

5. Angelique Zoetzuur (Ratjetoe)
Angelique Zoetzuur bezat de kunst om anderen (en dan vooral babies) haar verknipte plannen te laten uitvoeren. Welke middelbare school ze ook terecht zou zijn gekomen – ze had de Queen Bee-rol in rap tempo naar zich toegetrokken en niemand had er iets aan kunnen doen.
 

Elisa Donovan als Amber Mariens - foto: Facebook

4. Amber Mariens (Clueless)
Chers rivaal in Clueless greep als een volleerd diva de boerinnerige outfits van de nieuwe Tai aan om haar status in de groep te behouden. Ultieme blijk van divaschap was toen ze onder de gymles uit probeerde te komen door haar plastisch chirurg te citeren: ‘My plastic surgeon doesn’t want me doing any activity where balls fly at my nose.’ Wauw.
 

Rose McGowan als Courtney Shayne - foto: Getty Images

3. Courtney Shayne (Jawbreaker)
Courtney Shayne bracht de term valse vriendin eigenhandig naar een ongehoord niveau. De leidster van de Flawless Four legde per ongeluk haar beste vriendin om, ging ten slotte sadistisch ver om die omlegging te verbergen (en haar populariteit te behouden), en haar uiteindelijke confessie sloot ze af met een ‘dus get over it’-achtige booschap: ‘I killed Liz! I killed the teen dream! Deal with it!’ Onversneden divagedrag.
 

Leighton Meester als Blair Waldorf - foto: Facebook

2. Blair Waldorf (Gossip Girl)
Oh Blair. Koningin van de valstrik. Ruler van de Upper East Side. In continue staat van jaloezie (een jaloezie die natuurlijk meestal is gericht op rivaal/beste vriendin Serena). Rijker dan goed voor haar is en soulmate van Chuck, een relatie die vooral is gestoeld op een gedeelde liefde voor schemery. Maar Blair had zo nu en dan ook een hart, waardoor ze het nipt verliest van Regina George en een goede tweede plek pakt.
 

Rachel McAdams als Regina George - foto: Facebook

1. Regina George (Mean Girls)
Regina George is, onomstotelijk bewezen door de volhardendheid waarmee we allen nog steeds uit haar quotes putten,  de opperdiva van de middelbare school. Heer en meester in de gemene three-way call, kundig steler van vriendjes en expert in het ruïneren van reputaties. Als leidster van The Plastics is ze een van de stereotiepste filmpersonages allertijden en als we nooit Regina George hadden gekend, hadden we nooit het belang van roze woensdagen gekend. En ze had natuurlijk de verknipste moeder ooit, waardoor al haar gedrag in een klap te verklaren is.
 

 

De allerbeste quotes uit Will & Grace, met héél veel inbreng van opperdiva Karen Walker >