Chris Hemsworth is de saaiste meest sexy man ooit

Er is op dit moment geen enkele reden om Chris Hemsworth tot meest sexy man van 2014 uit te roepen. (Serieus, zelfs zijn kleine broertje heeft een spannender jaar gehad…)

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Chris Hemsworth meest sexy? Really? De keuze van People om de Australische acteur uit te roepen tot Sexiest Man Alive is misschien nog wel absurder dan Adam Levine vorig jaar.

Laat het me uitleggen.

Natuurlijk is Chris Hemsworth sexy. Zonder twijfel. Hij is groot, gespierd, Australisch en blond. Chris is de surfdude waar iedereen op het strand heimelijk verliefd op is. Daarbij is de man ook niet onsuccesvol. Hij speelde in verschillende grote blockbusters, maakte een paar mooie kindjes met een model (of aspirant actrice, ik weet niet precies wat ze doet) en heeft hij mooi haar. Maar daarmee is ook ongeveer alles over Chris Hemsworth gezegd.  

Advertisement - Continue Reading Below

Toen People vorig jaar Adam Levine op de cover plantte, maakte het blad in ieder geval nog een statement. Levine was een opvallende keuze. Geen Hollywood acteur maar een muzikant – de eerste ooit die de titel kreeg. En Levine was, hoe onaantrekkelijk ik hem persoonlijk ook vind, op dat moment ‘hot’ dankzij zijn wekelijkse verschijning bij de Amerikaanse The Voice.

Chris Hemsworth’s laatste film komt uit 2013. En dat was een derde Thor-film. Succesvol, maar niet heel spannend. En daarna hebben we een jaar lang vrijwel niets van de man vernomen.

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

Dat terwijl een andere Chris (Pratt) de wereld veroverde met een van de grootste blockbuster successen van de zomer (en zijn onweerstaanbare charme en vlechtkunsten), er online hele schare die-hard fans dagelijks strijden over wie de meest sexy Engelsman van het moment is (Tom Hiddleston, Eddie Redmayne of Benedict Cumberbatch) en er nog zoveel meer superhelden van Marvel zijn die net zo makkelijk hun spieren op de cover van People had kunnen aanspannen (Chris Evans, Robert Downey Jr., Idris Elba).

Er is op dit moment geen enkele reden om Chris Hemsworth tot meest sexy man van 2014 uit te roepen. (Serieus, zelfs zijn kleine broertje heeft een spannender jaar gehad…) Waarom dan toch? Er gaan al theorieën dat People, net als een paar jaar terug met Bradley Cooper en Ryan Gosling, de titel wellicht aan Chris Evans (Captain America) heeft aangeboden en hij deze heeft geweigerd omdat hij geen zin had om met de wereld te delen dat hij het liefst zonder pyjama slaapt. Zo kan het dat People uiteindelijk, wellicht via Marvel, is uitgekomen bij Hemsworth. Er staat immers voor volgend jaar weer een nieuwe Thor op de planning, dus de publiciteit is meer dan welkom.

MISSCHIEN SEXY MAAR NIET OPMERKELIJK
Ik vermoed dat het vooral een hele veilige keus is van People. Niemand kan het echt oneens zijn met Chris Hemsworth als meest sexy. Het kan je type niet zijn, maar zelfs dan nog weet je dat hij met z'n gebronsde spieren en blauwe kijkers aan de standaard eisen voldoet. Maar is hij ook spannend? Terwijl ik dit schrijf is het nog geen elf uur in New York en nu al lijkt de Amerikaanse pers er redelijk over uitgepraat. Chris Hemsworth is misschien sexy maar niet opmerkelijk.

Hoe anders was het geweest als People het had aangedurfd om Neil Patrick Harris op de cover te plaatsen? Gisteren nog voorspelde The Washington Post dat de openlijk homoseksuele NPH de titel zou krijgen. De krant noemde het ‘groundbreaking’ maar ook vooral terecht gezien het geweldige jaar dat de How I Met Your Mother-acteur, Tony Award-winnaar en toekomstig Oscar-presentator heeft gehad. Maar NPH heeft niet eens de shortlist van People’s sexiest gehaald, laat staan de cover. Wat een gemiste kans. Was er ophef geweest? Natuurlijk! Maar is dat niet precies waarom de roddelbladen zijn uitgevonden? Ophef veroorzaken.

Maar in plaats voor een statement, of zelfs gewoon een meer dan terechte uitverkiezing van een zeer succesvol en geliefd acteur, ging People voor de veiligste keus ooit. En daarmee heeft het blad z’n eigen jaarlijkse verkiezing totaal nietszeggend gemaakt.