Gaat Katherine Heigl's comeback floppen?

De recensies van haar nieuwe dramaserie liegen er niet om.

Meest gelezen

Wordt vervolgd, schreef ik hier ruim een jaar geleden over de carrière van Katherine Heigl. De voormalig Grey’s Anatomy-actrice was toen net volledig afgebrand in een artikel van het gerespecteerde The Hollywood Reporter:

'Katherine Heigl is een verwaand, verwend en vervelend kreng. En haar moeder is nog erger.' Aldus de vernietigende strekking van het verhaal. 

Katherine’s filmcarrière lag toen behoorlijk op z’n gat na een aantal flinke flops, heel veel slechte verhalen over haar slechte gedrag op filmsets en een paar ondankbare opmerkingen van haar kant in interviews over de mensen met wie ze eerder had samengewerkt – waaronder over Shonda Rhimes die haar als Izzie wereldberoemd en geliefd had gemaakt. Haar redding, schreef ik toen, kan een betere houding en een terugkeer naar televisie zijn. En dat is precies wat Katherine heeft gedaan.

Advertisement - Continue Reading Below

Deze week ging State of Affairs op de Amerikaanse televisie in première. Al wekenlang hangen er grote posters in de metrostations van New York om de komst van de dramaserie aan te kondigen. Op de poster een serieus kijkende Katherine, een Amerikaanse vlag en de tagline ‘All the President’s men are nothing compared to her’.

Je begrijpt, ik zat maandagavond níet aan de buis gekluisterd. De poster in combinatie met de opzet van de show (een CIA agente die de eerste vrouwelijke president moet briefen over de, ahum, state of affairs, en samen met haar probeert te achterhalen wie er achter de dodelijke aanslag op haar verloofde en tevens zoon van de president zit) deed het niet echt voor me…

Meest gelezen

Gelukkig voor Katherine was een redelijk aantal mensen wél benieuwd naar haar nieuwe avonturen op tv. 8,6 miljoen om precies te zijn. Een aantal dat Variety ‘decent’ maar ‘underwhelming’ noemt – zeker omdat het direct na het hier in Amerika veel bekeken The Voice werd uitgezonden.

Erger misschien wel voor Katherine, die de afgelopen maanden haar uiterste best heeft gedaan haar reputatie weer een beetje op te krikken met vriendelijke interviews en meerdere excuses, zijn de redelijk lauwe recensies die State of Affairs tot nu toe kreeg. Zo noemde de Washington Post het een ‘nicely polished but plenty bananas CIA drama’ en oordeelde The Hollywood Reporter dat het ‘simply unoriginal’ was.

Nu komt dit laatste omdat het natuurlijk niet de eerste show op televisie is over een machtige vrouw binnen de CIA of het Witte Huis. Veel mensen vergelijken het terecht met huidige successeries als Scandal en Homeland en het eerder deze herfst gelanceerde Madame Secretary en noemen Katherine’s karakter ‘another Carrie Mathison without the pills’. En dat is in dit geval geen compliment.

Maar het meest lijken de recensenten nog te vallen over haar naam. Katherine speelt namelijk een vrouw met de naam Charleston Tucker. Een naam zo idioot, schrijft website Jezebel, dat het moeilijk is om serieus naar de rest van de show te kijken.

De lauwe recensies en lager dan verwachte kijkcijfers hebben er al voor gezorgd dat er hier en daar over een flop en annuleren wordt gesproken. Nu is het na één aflevering nog veel te vroeg om daarover te speculeren. Maar als State of Affairs het niet redt, zou dat betekenen dat Katherine’s terugkeer naar tv - voor veel gevallen filmsterren een wondermiddel - niet voldoende is om haar carrière op te krikken.

Spannende tijden in Huise Heigl dus. Wederom, wordt vervolgd. 

Chris Hemsworth is de saaiste meest sexy man ooit >