Er komt een #FreeTheNipple-film en Miley Cyrus zingt de soundtrack

En de trailer is hier.

Meest gelezen

Hoe zat de vork ook alweer in de steel? Een resumé.

In Amerika bestaat er een wet die het verbiedt borsten (en tepels) in het openbaar te laten zien, en dat schoot de Amerikaanse activiste en actrice Lina Esco in het verkeerde keelgat. Ze startte daarom de campagne #FreeTheNipple, een hashtag die plotsklaps bekendheid kreeg toen Bruce Willis en Demi Moore’s dochter Rumer Willis het initiatief steunde door halfnaakt door New York te lopen. Niet lang daarna kreeg de actie ook gevolg van Rihanna en Cara Delevingne en #FreeTheNipple was aldus opeens overal.

Advertisement - Continue Reading Below

MILEY HAS ENTERED THE… CAMPAIGN
Nu staat er dus een korte film (met zo te zien ook heus af en toe een knipoog) op stapel, gebaseerd op het verhaal van #FreeTheNipple, waarin de activistes Liv en With worden gevolgd in hun strijd tegen de ban op blote borsten. Esco was er al een tijdje mee bezig – in 2012 ontmoette ze Miley Cyrus op de set van de film LOL, en daar deelde ze haar eerste ruwe montage van de prent voor het eerst met de zangeres, zo meldt Variety. Cyrus was fan en stemde in een nummer voor Free The Nipple te schrijven.

Meest gelezen

LOOK WHAT THEY’VE DONE TO MY SONG, MA
Cyrus schreef geen nieuw nummer, maar coverde Look What They’ve Done to My Song, Ma van Melanie Safka, die ze hieronder al eens eerder coverde.
 

Onschuldig en country is Cyrus allang niet meer, dus de versie voor Free The Nipple belooft dan ook een stuk rauwer te zijn. Esco aan Variety: ‘It’s more rock ‘n’ roll. It’s very Johnny Cash. Her voice is so raw, and the song is so raw.

Poe. Wij zijn benieuwd. De film moet in Amerika al in december in de bioscopen draaien, maar bekijk hieronder alvast de kersverse trailer.
  

Ook nét hier: de eerste officiële trailer van Pitch Perfect 2 >