De eerste trailer van Jurassic World is hier!

En hij is goed.

Meest gelezen

Na Jurassic Park (1993), The Lost World: Jurassic Park (1997) en Jurassic Park III (2001), is er nu eindelijk bijna een vierde deel in de dinosaurusserie: Jurassic World. Net binnen: de eerste trailer.

Lievelingsstuk, wat ons betreft? Judy Greer die aan het begin van de trailer op heerlijke toon aan kind Gray toefluistert: ‘I’m really proud of you for going on this trip. You’re going to have so much fun.  And remember, if something chases you… run.’ Ook spectaculair: de haai die boven een groot bad aan een kabelbaan bungelt en vervolgens uit de lucht wordt geplukt door een uit het water opdoemende, reusachtige dinosaurus.  
 

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 
In Jurassic World is het 22 jaar later (en dat is het ook echt: Jurassic World komt precies 22 jaar na Jurassic Park in de bioscoop) en inmiddels is het dinosaurusimperium een goeddraaiend pretpark. Iemand bedenkt echter dat een genetisch gemodificeerde dinosaurus – een cocktail van een tyrannosaurus, een velocirapter, een zeekat en een slang –  leuk is voor het pretpark. Dat is het natuurlijk niet – sterker, dat blijkt een heel slecht idee. Tot zover een niet heel origineel script (zelfs een kind van drie kan nog bedenken dat het spelen met vuur is als je tyrannosaurussen, velocirapters, zeekatten en slangen gaat mixen), maar dat geeft niks, want ten eerste Owen, gespeeld door de heel knappe Chris Pratt, en ten tweede: haaien aan kabelbanen (!).

Dan nog iets om op te letten in de film: ergens in het park staat bij wijze van eerbetoon een standbeeld van John Hammond, in de eerste twee Jurassic Park-films gespeeld door de overleden Richard Attenborough. We tippen je als de tweede trailer is binnengekomen. Want gewoon één trailer voor een film is natuurlijk wat karig: dat hebben we wel geleerd van The Hunger Games: Mockingjay Part 1. Jurassic World (geregisseerd door Colin Trevorrow, geproduceerd door Steven Spielberg) word in juni 2015 verwacht.

En hier is de gloednieuwe trailer van Pitch Perfect 2 >