Eva Mendes: hypocriet of niet?

‘Gebruikt’ Eva haar kind om haar kleding- en juwelenlijn te promoten?

Meer van Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...

Tot gisteren wisten we nog steeds niet honderd procent zeker dat Esmeralda Amada Gosling echt bestond. Oké, er was de geboorteakte, op slinkse wijze door TMZ bemachtigd. En er waren wat foto’s van Ryan’s ouders en zus die, aldus de paparazzi, vanuit Canada op babybezoek kwamen. Maar verder was er niks. Niet eens fotografisch bewijs dat Eva Mendes daadwerkelijk ooit zwanger is geweest.

Eindelijk weten we waarom. In een exclusief interview met online magazine Violet Grey, afgenomen door Eva’s goede vriendin en oprichter van het blad Cassandra Huysentruyt Grey, vertelt Eva dat ze niet mee wilde doen aan de obsessieve bump watch van het Hollywoodse. Iets dat ze - terecht - ‘intrusive’ en stressvol noemt. Want wat voor ons entertainment is, is voor de zwangere iets heel intiems. Dus besloot Eva, waarschijnlijk vanaf het moment dat haar zwangerschap zichtbaar werd, zichzelf uit het publieke oog te onttrekken:

Advertisement - Continue Reading Below

'Whether we like it or not, privacy is going to be very difficult for Esmeralda. I think it’s unfair but that’s our reality. So Ryan and I decided early on to give her as much privacy as we could. And my pregnancy was the first opportunity to give her that. It’s such an intimate time for the mother, too. I know that it seems all very innocuous when you’re flipping through a tabloid at the doctor’s office or see a photo of a pregnant lady online, but I find the media’s “bump watch” obsession to be both intrusive and stressful. So I made a decision to eject myself from it completely. I was like, “Annnnd I’m out.”'

More From Blog Anke Meijer
20 articles
Ook Frank Underwood kan een engerd zijn
Opinie: 'Sorry Meryl Streep, ik geloof je niet'
Daar is dat 'enge' woordje gender weer...
Waarom Amber Tamblyn onze nieuwe held is
Waarom gossip zo veel beter is voor je

ZAT ZE THUIS?
Ik vind het nog steeds razend knap dat Eva zichzelf zo lang zo succesvol verborgen heeft kunnen houden. Zat ze al die maanden thuis? Of ging ze gewoon op pad? Ze is immers wel een keer, net nadat het nieuwtje van haar zwangerschap was gelekt, gefotografeerd terwijl ze zenuwachtig maar succesvol met twintig sjaals en tassen haar buik probeerde te verbergen. Het enige dat ze er zelf over zegt, is dat ze van haar zwangerschap heeft genoten en constant met haar grote familie, broers en zussen, neefjes en nichtjes, was.

Moeten we daar iets uit opmaken? Betekent dat dat ze bij haar familie en, dus, niet bij Ryan was? En wat betekent het feit dat ze Ryans naam in het hele interview maar één keer noemt en het voornamelijk over zichzelf als nieuwe moeder heeft?

Ik vermoed dat heel veel mensen in het interview dingen gaan lezen die wat hen betreft bevestigen dat Eva en Ryan niet echt samen, of op z’n minst samen ongelukkig zijn. Want ondanks dat niemand 7 maanden lang doorhad dat Eva zwanger was, geloven heel veel mensen nog steeds dat de geruchten dat de twee een knipperlichtrelatie hadden waar zijn. Waarschijnlijk omdat niemand wil geloven dat Ryan wellicht echt gelukkig is met iemand die niet Rachel McAdams of henzelf is.

GEBRUIKT ZE HET KIND VOOR PROMOTIE?
Ik ben zelf meer in dubio over wat ik moet vinden van het feit dat Eva, na zich maandenlang te verbergen, nu haar kind wel ‘gebruikt’ om haar kleding- en juwelenlijn te promoten. Is dit niet hypocriet en precies hetzelfde als wat alle Jessica’s van Hollywood doen? Of was dit onvermijdelijk? Had ze ooit een interview kunnen geven zonder een woord over haar dochter te zeggen?

Dat laatste was wellicht wat gek geweest, zeker wanneer een goede vriendin je interviewt. Daarbij merk je aan het gesprek, en haar terughoudendheid om te antwoorden op een persoonlijke vraag, zoals die over wanneer ze precies ontdekte dat ze zwanger was ('You’re killing me, Cassandra.'), dat ze het heel bewust doet.

Dat ze verder niet voor de cover van People of US Weekly, en zelfs niet voor een een Vogue of Vanity Fair heeft gekozen (die haar vast hadden gewild, mét kind), maar het eerste interview sinds haar bevalling ‘geeft’ aan het blad van een van haar goede vriendinnen, spreekt ook voor haar.

Dus vooruit, het is niet hypocriet. Nog niet in ieder geval.